Količina:

0


Znesek:

0,00

Hči morja - MV

Hči morja - MV
  • Redna cena:

    6,90 €

  • Popust:

    3,90 € (57%)

  • Spletna cena:

    3,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Hči morja je čustveno iskrena in napeta zgodba s kancem severnjaške poetike. Neke noči, ko morje besni v viharju, se ostareli ribič vrne k ženi, s katero zaman prosita za otorka, s košaro v kateri leži dete. Gioga ni poznala drugega kot življenje na kopnem, na otoku, a jo je od nekdaj čudno vleklo k vodi. Morje je bilo bogato in darežljivo. Tudi dekle je bilo dar morja, a jo je morje zdaj hotelo nazaj.

Zgodba o selkijih, ljudeh tjulnjih, je stara severnjaška legenda. Hči morja, ki jo je navdihnilo to izročilo, pa je brezčasna zgodba o iskanju svoje identitete, s kakršnim se sreča vsak mlad človek.

RECENZIJA BUKLA:

"Na severu Evrope poznajo legendo o selkijih, ljudeh tjulnjih, ki živijo v morju, občasno pa si nadanejo človeško podobo in pridejo živet med ljudi ter počnejo človeške stvari. Britanska avtorica je legendo spretno ujela med platnice in zanjo prejela The Writers Guild Award, nagrado britanskega združenja pisateljev. Zgodba govori o ostarelem ribiču Munroeju in njegovi ženi Jannet, ki jima nikoli ni bilo naklonjeno imeti otrok. Dokler neke nevihtne noči Monroe iz vode ne reši dojenčice, ki jo par sprejme za svojo in jo poimenuje Gioga. A vaška čudakinja Eilan opozarja, da kar morje podari, hoče nekoč nazaj. In res, ko deklica Gioga odrašča, jo morje zmeraj bolj privlači in le vprašanje časa je, kdaj se bo za vedno vrnila vanj."
Jure Preglau

Mehka vezava, 13 x 20 cm, 126 strani.