Zato ne jemo živali, O veganih, vegetarijancih in vseh živih - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zato ne jemo živali

O veganih, vegetarijancih in vseh živih

Zato ne jemo živali
 • Zato ne jemo živali
 • Zato ne jemo živali
 • Zato ne jemo živali
 • Redna cena:

  12,95 €

 • Popust:

  8,95 € (69%)

 • Spletna cena:

  4,00 €

 • Avtor:

  Ruby Roth

 • Založba:

  Avrora, Slovensko vegansko društvo

 • Prevajalec:

  Urška Breznik

 • Datum izida:

  06.07.2012

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zato ne jemo živali je otroška slikanica s pristnim in sočutnim vpogledom v čustveni svet živali in njihova mučna življenja na živalskih farmah. Skozi pestro paleto živalskega sveta predstavlja mladim bralcem vegetarijanstvo in veganstvo. Ljubeznive in prikupne živali prikazuje v ljubečih domovih njihovega naravnega življenjskega okolja, obenem pa tudi v nevzdržnih razmerah na živalskih farmah, kjer jih na tisoče gojijo za meso in mlečne izdelke. Kaže, kako uživanje mesa vpliva na naše okolje, gozdove in vsa živa bitja na našem planetu, ter seznanja otroke o prizadevanju za svet, kjer ima vsak prebivalec Zemlje pravico do življenja in odraščanja.

Mehka vezava, 28 x 23 cm, 48 strani.

O avtorici:
Ruby Roth je umetnica, ilustratorka in veganka iz Los Angelesa v Kaliforniji. Zanimanje za veganstvo in vegetarijanstvo je pri otrocih odkrila, ko je poučevala umetnost v popoldanskem obšolskem programu.


O knjigi:
"Prepričana sem, da se vsak otrok rodi z močnim čutenjem in občutenjem narave, živali in ljudi. Vsak otrok v sebi nosi sočutje in skrb do Zemlje in njenih prebivalcev ter se zaveda, da je tudi sam del ekosistema. Naša naloga in dolžnost pa je, da to v otroku spodbujamo in se iz tega tudi sami veliko naučimo, saj z odraščanjem žal izgubljamo to dragoceno povezanost z Zemljo in njenimi prebivalci ter zmotno menimo, da so nam dani v uporabo in izkoriščanje. Še več, s takšnim odnosom gradimo civilizacijo v skladu z ideologijo, da je močnejšemu vse dovoljeno, ter v enaki meri, kot to počnemo živalim, izkoriščamo in teptamo tudi pravice sočloveka.
Knjiga je napisana čuteče in prijazno, otroke in tudi odrasle skuša spomniti na resnico, ki so jo nekoč že poznali - da se od živali skoraj v ničemer ne razlikujemo, saj tako kot mi, ljudje, občutijo veselje in ljubezen, pa tudi tesnobo in strah. Oboji imamo radi svoje otroke in - to je najpomembnejše - oboji želimo živeti svoje lastno življenje, svobodno in brez trpljenja. Zemlja pripada živalim v enaki meri kot človeku, in tako kot pripada nam naše lastno življenje, pripada tudi njim njihovo. Izbrišimo meje, mi vsi smo Zemljani, ne glede na vrsto, raso in spol. " Jadranka Juras