Količina:

0


Znesek:

0,00

99% opica

KAKO EVOLUCIJA SEŠTEVA

99% opica
  • Redna cena:

    14,50 €

  • Popust:

    0,73 € (5%)

  • Spletna cena:

    13,77 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V knjigi 99 % opica: Kako evolucija sešteva več vrhunskih strokovnjakov pojasnjuje osnovne, a zelo zapletene evolucijske procese in bralcu predstavi več najnovejših dokazov o evolucijskem razvoju različnih skupin organizmov. Razkrivajo zanimivosti o izvoru naše vrste ter o razvoju rastlinskih in živalskih vrst, poleg tega pa osvetljujejo nekatera ključna obdobja evolucijske preteklosti. Knjiga opisuje novejša spoznanja o Darwinovih ščinkavcih in o speciaciji - razvoju novih vrst ter razgali vsa napačna izhodišča hipoteze o "inteligentnem načrtu".

Mehka vezava, 17 x 24,5 cm, 224 strani.

Večina sodobnikov se je Darwinu posmehovala ali ga je zagrizeno napadala, ker je človeka uvrstil med živali in dejal, da so bili naši davni predniki tudi predniki velikih človeku podobnih opic. V 150 letih po objavi Darwinovih spoznanj so raziskave z vseh znanstvenih področij potrdile obstoj evolucije bioloških vrst.
Posebno poglavje v knjigi 99% opica je posvečeno psihološkim raziskavam evolucije, razvoju človeškega uma ter pojavom moralnosti in njenemu smislu. Nazadnje se skupaj z bralci sprašujejo: ali človeška evolucija še poteka in v katero smer vodi?
Knjiga z barvnimi fotografijami, ilustracijami in nazornimi diagrami prikaže najnovejša dognanja o evoluciji.

Jonathan Silvertown, urednik knjige in pisec dela besedila, je evolucijski biolog na Biološkem oddelku angelške javne univerze The Open University. Je mednarodno priznan strokovnjak s področja evolucije in ekologije rastlin in je o teh raziskavah objavil številne znanstvene članke.