Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Drevesa

Drevesa
 • Drevesa
 • Redna cena:

  24,90 €

 • Popust:

  1,24 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,65 €

 • Avtor:

  Owen Johnson in David More

 • Založba:

  Narava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Drevesa - najpopolnejši ilustrirani vodnik za prepoznavanje naravnih in gojenih dreves v Evropi.
Opisanih je več kot 1500 različnih dreves - to je več kot v katerem koli drugem priročniku za opazovanje v naravi. Pri vsaki večji skupini dreves so našteti najpomembnejši prepoznavni znaki, ki jih je treba pozorno opazovati, in najbolj značilne, tako imenovane ključne vrste. Strnjeno besedilo v opisih posameznih vrst je namenjeno hitri določitvi opazovanih dreves. Opisi in ilustracije za vsako vrsto so na dveh nasprotnih straneh.
Vrhunske originalne risbe nazorno prikazujejo najpomembnejše značilnosti vsake vrste in so odličen pripomoček za začetek določevanja.

Trda vezava, 14,5 x 20 cm, 464 strani.

O avtorju:
Owen Johnson je v zadnjih dvajsetih letih popisal in proučil več kot 30.000 zanimivih in redkih dreves v veliki Britaniji in sosednjih državah. S poglobljenim opazovanjem si je pridobil neprecenljive izkušnje pri prepoznavanju dreves in dve zelo odmevni knjigi: Champion Tree of Britain and Ireland (2003) in The Sussex Tree Book (1998). Kot poznavalec in ljubitelj narave upravlja manjši naravni rezervat blizu svojega doma v Sussexu.

O ilustratorju:
David More je že več let uveljavljen botanični ilustrator. Sam ali v sodelovanju z drugimi ilustratorji je z barvnimi risbami opremil številne knjige, med drugim Collins Gem Tree (1980), Trees of North America (1988) in Illustrated Encyclopedia of Trees (2003). Njegove strokovno in umetniško popolne risbe se pojavljajo tudi v številnih drugih botaničnih in vrtnarskih knjigah, revijah in celo na razstavah v londonskem Naravoslovnem muzeju.