Količina:

0


Znesek:

0,00

La nonna, la cucina, la vita

ČUDOVITI RECEPTI MOJE NONE

La nonna, la cucina, la vita
  • Redna cena:

    19,99 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,99 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

To ni navadna kuharska knjiga. To je kuharska knjiga z zgodbo in dušo, v njej se prepletajo pristni italijanski recepti iz Ligurije ter nostalgični spomini avtorice in njene italijanske none, pri kateri je preživljala počitnice in vsrkavala vonje in okuse ... In z izjemnimi ilustracijami je tudi prava likovna mojstrovina. Je knjiga za vse, ki jim je pri srcu Italija s svojo kuharijo, kulturo in načinom življenja.

»Vsa Ligurija diši po mojem otroštvu. Zdi se, da so moji spomini vsrkali vonj po morju in lesu, rožmarinu in žajblju, pa tudi po kroglicah proti moljem in špiritu, in to ohranili kot zaklad vse do trenutka, ko so se te vonjave spet dotaknile mojih čutov. Tako se mi je porodila misel, da bi sestavila kuharsko knjigo z recepti moje none, očetove matere, ter v zgodbah in slikah ohranila spomine, povezane z vonjem in okusom teh jedi.
V tej kuharski knjigi je zabeleženih veliko enostavnih, dobrih jedi, ki sem jih spoznala v vsakdanjem življenju svoje italijanske družine. Ne manjka pa tudi zahtevnejših receptov za praznične dni.
Obilo zabave na potovanju k moji noni v Finale Ligure, ki leži na Rivieri di Ponente ob ligurijski obali med Genovo in francosko mejo. E buon appetito!«
(iz uvoda)


Mehka vezava, 16,5 x 23,5 cm, 223 strani.

Več o knjigi, slike: La_nonna_avrora.pdf