Količina:

0


Znesek:

0,00

Vesolje, kakor ga razlagam svojim vnukom

Vesolje, kakor ga razlagam svojim vnukom
  • Redna cena:

    12,00 €

  • Popust:

    0,60 € (5%)

  • Spletna cena:

    11,40 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Drobna knjižica, a veliki odgovori! Vprašanja, na katera lahko odgovori le astrofizik in znanstvenik ter izkušeni modrec, kot je avtor naše knjige, ne zanimajo samo mladostnikov ampak marsikaterega odraslega.

Kako daleč so zvezde? Kaj gori v Soncu? Smo sami v vesolju? Kaj je črna luknja? Mar ni to že dovolj velik argument, da si knjigo privoščite in jo podarite sebi ter morda res še kakšni vnukinji ali vnuku, če ju/jih imate. Lahko pa naredite z njo veselje komu drugemu, ki, kot rečeno, ni nujno, da je mlad!

Mehka vezava, 11 x 19 cm, 111 strani.

RECENZIJA BUKLA:

"Kanadski astrofizik in komunikator/popularizator znanosti Hubert Reeves je avtor več knjig in filmov, ki so splošni javnosti približali zahtevna naravoslovna spoznanja. Knjižico Vesolje, kakor ga razlagam svojim vnukom je napisal za najstnike blizu štirinajstega leta, zato mu vprašanja o vesolju, zvezdah, Soncu, galaksijah, multiverzih, temni snovi, živih bitjih ter naravi postavlja ena od njegovih vnukinj. Dedek ji mora odgovoriti dovolj razumljivo, da dekle še naprej ohranja zanimanje in si želi izvedeti več in več, hkrati pa k njunim pogovorom prinaša vprašanja, ki so jih sestavili njeni sošolci in prijatelji. Knjiga za razgledane mlade bralce, ki želijo svet in vesolje razumeti skozi njuno občudovanje."
- Žiga Valetič; Bukla 101-102