Količina:

0


Znesek:

0,00

Umirjenost: Kaj s starostjo pridobimo?

Umirjenost: Kaj s starostjo pridobimo?
  • Redna cena:

    9,90 €

  • Popust:

    0,49 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,40 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Umirjenost je koristna v vsakem življenjskem obdobju, še posebej pa pri staranju. Ta knjiga razkriva, kako jo lahko dosežemo v desetih korakih.
Več kot eno leto na Spieglovi lestvici najbolje prodajanih knjig!

Ta knjiga je poskus odkriti 10 korakov do umirjenosti, o katerih lahko sklepamo na osnovi opazovanja, izkušenj in razmišljanja. Gre za umirjeno umirjenost, ne bahavo, izzivalno (»poglejte, kako sem umirjen«).

In gre za to, da umirjenost ne le razglašam, temveč želim skupaj z bralcem ali bralko najti konkretno življenjsko pot, kako jo doseči. Prvi korak na tej poti je pripravljenost razmišljati o obdobjih življenja, saj življenje ni v vsakem obdobju enako, in razviti razumevanje za posebnosti obdobja starosti in staranja, da bi se lahko vanje bolje poglobili.

1. Misli o življenjskih obdobjih
2. Razumevanje posebnosti obdobja, ko postajamo starejši in stari
3. Navade, ki olajšajo življenje
4. Uživanje veselja in sreče
5. Odnos do bolečin in nesreče
6. Dotik, da bi začutili bližino
7. Ljubezen in prijateljstvo, ki nas vključita v mrežo
8. Razmišljanje, s katerim postanemo vedri in umirjeni
9. Odnos do smrti, da bi lahko z njo živeli
10. Misli o mogočem življenju po smrti

Trda vezava, 10,0 x 15,0 cm, 118 strani.

O AVTORJU:

Wilhelm Schmid, rojen leta 1953 v Billenhausnu na Bavarskem v Nemčiji, živi kot svobodni filozof v Berlinu in poučuje filozofijo kot izredni profesor na Univerzi v Erfurtu. Njegova predavateljska dejavnost je obsežna, od leta 2010 tudi na Kitajskem. Leta 2012 mu je bila podeljena nemška Metzkatzerjeva nagrada za filozofijo za posebne zasluge pri posredovanju filozofije, leta 2013 pa švicarska Egnerjeva nagrada za njegov dosedanji opus življenjske filozofije.

Študiral je filozofijo in zgodovino v Berlinu, Parizu in Tübingenu. Dolga leta je deloval kot gostujoči docent v Rigi v Latviji in Tbilisiju v Gruziji ter kot »filozofski dušni pastir« v bolnišnici v bližini Züricha v Švici.