Dnevnik nekega norca in druge zgodbe - TV - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Dnevnik nekega norca in druge zgodbe - TV

Dnevnik nekega norca in druge zgodbe - TV
 • Redna cena:

  26,50 €

 • Popust:

  21,51 € (81%)

 • Spletna cena:

  4,99 €

 • Avtor:

  Lu Xun

 • Založba:

  Hiša Knjig KMŠ

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lu Xunove novele na neponovljiv način razkrivajo zgodovino Kitajske, njen tedanji družbeni ustroj in značajske posebnosti Kitajcev, utelešene v osupljivo pronicljivem in psihološko poglobljenem portretiranju literarnih likov.

Slovenskemu bralcu ponujajo vpogled v globino kitajske duše, dvigujejo zastor in nas vabijo v zaodrje, kjer smo priča vsej surovosti, trpljenju, brezbrižnosti, pomanjkanju sočutja in ljubezni, in vendar tudi upanju – upanju na boljšo prihodnost. Četudi so odraz določenega časa in so umeščene v okolje Kitajske na prelomu iz 19. v 20. stoletje, hkrati presegajo vse časovne in prostorske omejitve. S svojo neopisljivo ekspresivno močjo rušijo zidove okoli nas in znotraj nas samih.

Trda vezava, 16,5 x 23,5 cm, 437 strani.

O AVTORJU:

Lu Xun (1881–1936) je utemeljitelj in velikan moderne kitajske književnosti. Odlikuje ga nadvse prefinjen čut za duhovne globine človekove narave, združen z nenavadno sposobnostjo opazovanja in vživljanja v najrazličnejše usode ljudi.
Snov njegovih novel so največkrat življenjske zgodbe delavcev in kmetov, prikazanih skozi prizmo kritičnega realizma, oprtega na socialno satiro in ironijo ter tradicionalni kitajski simbolizem.