Dnevnik nekega norca in druge zgodbe - TV - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Dnevnik nekega norca in druge zgodbe - TV

Dnevnik nekega norca in druge zgodbe - TV
 • Redna cena:

  26,50 €

 • Popust:

  21,51 € (81%)

 • Spletna cena:

  4,99 €

 • Avtor:

  Lu Xun

 • Založba:

  Hiša Knjig KMŠ

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lu Xunove novele na neponovljiv način razkrivajo zgodovino Kitajske, njen tedanji družbeni ustroj in značajske posebnosti Kitajcev, utelešene v osupljivo pronicljivem in psihološko poglobljenem portretiranju literarnih likov.

Slovenskemu bralcu ponujajo vpogled v globino kitajske duše, dvigujejo zastor in nas vabijo v zaodrje, kjer smo priča vsej surovosti, trpljenju, brezbrižnosti, pomanjkanju sočutja in ljubezni, in vendar tudi upanju – upanju na boljšo prihodnost. Četudi so odraz določenega časa in so umeščene v okolje Kitajske na prelomu iz 19. v 20. stoletje, hkrati presegajo vse časovne in prostorske omejitve. S svojo neopisljivo ekspresivno močjo rušijo zidove okoli nas in znotraj nas samih.

Trda vezava, 16,5 x 23,5 cm, 437 strani.

O AVTORJU:

Lu Xun (1881–1936) je utemeljitelj in velikan moderne kitajske književnosti. Odlikuje ga nadvse prefinjen čut za duhovne globine človekove narave, združen z nenavadno sposobnostjo opazovanja in vživljanja v najrazličnejše usode ljudi.
Snov njegovih novel so največkrat življenjske zgodbe delavcev in kmetov, prikazanih skozi prizmo kritičnega realizma, oprtega na socialno satiro in ironijo ter tradicionalni kitajski simbolizem.