Revni milijonar - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Revni milijonar

Revni milijonar
 • Redna cena:

  34,95 €

 • Popust:

  1,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  33,20 €

 • Avtor:

  Vikas Swarup

 • Založba:

  KMŠ, Hiša knjig

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Revni milijonar pripoveduje zgodbo o Ramu Mohammadu Thomasu, osirotelemu, neizobraženemu mlademu natakarju brez prebite pare iz Bombaja, ki z 12 pravilnimi odgovori na vprašanja postane milijonar v največjem televizijskem kvizu. Ker producenti nimajo dovolj denarja za izplačilo glavne nagrade, ga zaprejo in obtožijo goljufije. Ram mora razložiti, kako je poznal odgovore. In tako pri vsakem odgovoru razkrije delček svoje življenjske zgodbe, da pojasni, od kod je vedel odgovor. Knjiga tako že na prvi pogled preseneti bralca z inovativno zunanjo zgradbo romana. Vsako poglavje je namreč naslovljeno z zneski ob vprašanjih: 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 rupij … skratka naslov poglavja je znesek, ki ga tekmovalec prejme za pravilen odgovor na zastavljeno vprašanje. Vprašanje za vprašanjem, poglavje za poglavjem nas Ram popelje na popotovanje skozi svoje življenje, skozi življenje, ki ga ponuja Indija z vso svojo raznolikostjo: indijske filmske zvezde, življenje v barakarskih četrtih, gangsterje, poezijo, kriket, zgodovino. Prav tako ohrani dražest prijateljstva, lojalnosti in ljubezni. V pripovedi se mešajo humor, drama, romanca in socialni realizem.

Trda vezava, 16 x 23,5 cm, 414 strani.

Po knjigi so posneli film z naslovom Slumdog Millionaire, ki ga je režiral Danny Boyle in je prejel 8 Oskarjev in mnogo drugih nagrad. Iz tega razloga tudi mislimo, da je knjiga zelo primerna tudi za bralce v 9. razredu osnovne šole, saj je popularna, kvalitetna literatura, ki bo k branju spodbudila široko publiko.

Knjiga je bila prevedena v 41 jezikov. Bila je nominirana za Commonwealth Writers Prize za prvenec in prejela nagrado South Africa's Exclusive Books BOEKE Prize 2006 (pri kateri je »premagal« Jonathana Saffrona Foerja, Elizabeth Kostovo …) kot tudi Prix Grand Public leta 2007 na pariškem knjižnem sejmu. Leta 2008 je bila na Tajvanu izglasovana kot najbolj vplivna knjiga.