Intervjuji ii., mednarodni ustvarjalci podob - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Intervjuji ii.

mednarodni ustvarjalci podob

Intervjuji ii.
 • Redna cena:

  28,90 €

 • Popust:

  1,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,46 €

 • Avtor:

  Vesna Milek

 • Založba:

  Umco

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dnevniško pisan roman Kalipso, knjižni prvenec izpod peresa uveljavljene publicistke in pisateljice Vesne Milek, je v slovenski literarni sferi zbudil veliko pozornosti, saj se je bil prvi natis bliskovito razprodan. Obračun s trendovskimi idejami in vzorci zeitgeista se je nadaljeval v romanu Če, tokrat z že prepoznavno provokativno noto in z ostrino, ki jo prežema zdrsljivo polje želja.
Pričujoča knjiga intervjujev je izbor njenih (že poprej objavljenih) odmevnih prispevkov in pogovorov s pisatelji in publicisti, torej s prepoznavnimi in izpostavljenimi medijskimi osebami iz sveta kulture. Nastanek vsakega takšnega intervjuja je po avtoričinih besedah test obrti, intuicije in kreativnosti, ki ga usmerja pričakovanje nekega presežka; ta se zgodi, ko na drugačen, neobičajen način ujame sogovornikove misli, mu zleze globoko pod kožo, nato pa iz njega izvabi tisto nekaj, kar končnemu izdelku (s pomočjo korektne dramaturgije) podari pridih živahne fluidnosti. Iskrivi in brezkompromisni intervjuvanci (38 jih je, na primer Svetlana Makarovič, Dušan Jovanovič, Suzana Tratnik, Tomaž Šalamun, Barbara Korun, Lojze Kovačič, Brina Svit, Marjan Košiček, Dušan Čater, Frédéric Beigbeder, Rosa Montero, Milorad Pavić, Danah Zohar, Paulo Coelho, Arto Paasilinna …) vas bodo s svojimi odgovori včasih globoko pretresli, včasih nasmejali do solz, nikoli pa pustili hladne in nedojemljive za njihova sporočila. Morda so leta spremenila nekatere Vesnine sogovornike, nikakor pa ne tudi njihovih misli, ki skozi te intervjuje uhajajo v brezčasje.

Mehka vezava, 16 x 22 cm, 508 strani.