Partitura druge svetovne vojne, Kdo in kdaj je začel vojno? - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Partitura druge svetovne vojne

Kdo in kdaj je začel vojno?

Partitura druge svetovne vojne
 • Redna cena:

  33,80 €

 • Popust:

  1,69 € (5%)

 • Spletna cena:

  32,11 €

 • Avtor:

  Natalija Naročnicka, Valentin Falin in ostali

 • Založba:

  UMco

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ta zbornik, ki se začenja s predgovorom ministra za zunanje zadeve FS S. V. Lavrova, vsebuje članek priznanih zgodovinarjev, politikov in družbenih delavcev, strokovnjakov za mednarodne odnose in praktičnih dipolomatov, je posvečen predzgodovini druge svetovne vojne. Izčrpna in vsakršnih ideoloških klišejev osvobojena ocena dogodkov, ki so se zgodili v obdobju 1930 -1940, je še danes aktualna. Zahodno zgodovinopisje le s težavo priznava dejstvo, da so le požrtvovalni boj ZZSR proti Hitlerjevemu močnemu stroju in skupne moči zasužnjene Evrope provedle k zmagi in omogočile današnjo demokracijo.

Trda vezava, 15,5 x 21 cm, 493 strani.

Avtorji zbornika predstavljajo širok geopolitični kontekst dogodkov in procesov, ki so se zgodili pred vojno, ter analizirajo tako ozadje kot tisti skrit diplomatski in politični boj, ki je takrat potekal in se razkriva javnosti po 70. letih na osnovi objavljenih in sedaj dostopnih gradiv. v prilogi zbornika se nahajajo dokumenti iz Arhiva zunanje politike MNZ RF, mnogi med njimi pa bodo tokrat objavljeni prvič.

V knjigi predstavljeni članki in dokumenti so nedvomno zanimivi ne le za strokovnjake za rusko zgodovino in zgodovino mednarodnih odnosov, ampak tudi za širši krog bralcev, ki ni ravnodušen do usode Rusije.