Zgodbe z Juga* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodbe z Juga*

Zgodbe z Juga*
 • Redna cena:

  15,44 €

 • Popust:

  0,77 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,67 €

 • Avtor:

  Anna Santoliquido, Jana Okorn

 • Založba:

  Vodnikova založba, KUD Sodobnost International

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V antologiji je predstavljenih petnajstih avtorjev, ki prihajajo predvsem iz Apulije in Basilicate. Njihove zgodbe - prevedla jih je Jana Okoren - se dogajajo tako v preteklosti kot v sedanjosti, segajo od fantastike do nenavadnih zgodb in skic vsakdanjega življenja ter nam približajo utrip južne Italije.
Ljubezen in sanje, hrepenenje po notranji rasti, spopad med resničnim in namišljenim, spomin na mladost, krčenje dobrega in širjenje zla, kraljestvo magije in duhov - vse to (in še več) najdemo v zgodbah petnajstih avtorjev iz južne Italije. Izbor ustreza sredozemskim kanonom lepote, mita, izraznosti in estetike. Pripovedovanje se izogiba vplivom pogrošne literature in neskončnim tiradam, usmerja se k svežini jezika in pušča veliko prostora bralčevi domišljiji.
"Sončen in goreč jug pošilja globoko navdahnjena sporočila, ki jih bodo slovenski bralci znali sprejeti."

Mehka vezava, 14 x 21,5 cm, 168 strani.