Arabske zgodbe* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica ne omogočamo plačila po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartica, PayPal).
Količina:

0


Znesek:

0,00

Arabske zgodbe*

Arabske zgodbe*
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • Avtor:

  Jana Bauer

 • Založba:

  KUD Sodobnost International

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Puščavski veter, ki dviga ter odnaša ljudi in njihove hiše; neobsojeni zločinec, ki mu občutek krivde zoži življenje veliko bolj, kot bi mu ga zožil zapor; ozka ulica v Tangeru skozi oči prostitutke; cena, ki jo sofisticirani kairski zapeljivec plača za svojo obsedenost z beduinskim dekletom; iluzija življenja, ki se v zgodbi nobelovca Naguiba Mahfouza konča v manj kot pol dneva: to so le nekatere od tem, ki se jih lotevajo najuglednejši arabski avtorji druge polovice dvajsetega stoletja.

Trda vezava, 14,5 x 22 cm, 230 strani.

Moderni potomci Šeherezade iz Tisoč in ene noči nam razkrivajo svet, ki ostaja skrivnost, hkrati pa čustva, ki bi lahko bila naša: razočaranje, upanje, vdanost, ljubezen, strast. Doslej najobsežnejša predstavitev sodobne arabske literature v slovenščini nam odpira pogled v svet, ki nam je geografsko manj oddaljen kot Skandinavija, ki pa vendarle ostaja nekaj popolnoma drugega in drugačnega.