Kako umremo - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako umremo

Kako umremo
 • Redna cena:

  13,52 €

 • Popust:

  0,68 € (5%)

 • Spletna cena:

  12,84 €

 • Avtor:

  Sherwin B. Nuland

 • Založba:

  Vodnikova založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ameriški kirurg s tridesetletno prakso podrobno opisuje procese, ki se med umiranjem dogajajo v človeškem telesu. S svojo odkritostjo nas osvobaja mnogih iluzij in bojazni. Rezultat je enkratna in pronicljiva knjiga – obvezno branje za vsakogar, ki si upa priznati, da ne bo večno živel.

Kako umremo - fenomenalna uspešnica v Združenih državah Amerike in ovenčana s kritiško hvalo - je knjiga, za katero lahko brez pretiravanja rečemo, da je izjemna. Redka so namreč dela, ki raziskujejo resničnost smrti same. namen te knjige pa je prav ta, da nam nazorno opiše, kaj se zgodi z vsakim od nas v trenutkih, ko se začnemo poslavljati od življenja.

Mehka vezava, 16 x 23 cm, 206 strani.

Sherwin Nuland, ki ima za seboj trideset let specialistične prakse, podrobno razlaga procese, ki se med umiranjem dogajajo v človeškem telesu. S svojo odkritostjo nas osvobaja mnogih iluzij in bojazni. Rezultat je enkratna in pronicljiva knjiga, ki se pogumno ukvarja s tisto zadnjo rečjo, s katero se bomo prej ali slej vsi soočili.
"Moja kariera in dolgoletno doživljanje smrti potrjujeta zapažanje Johna Webstra, da dejansko obstaja "deset tisoč različnih vrat, skozi katera lahko človek odide". Moja želja je, da bi pomagal uresničiti molitev pesnika Rainerja Marie Rilkeja: "Vsakemu daj svojo smrt, o Bog!" Ta knjiga pripoveduje o vratih in hodnikih, ki vodijo do njih; poskušal sem jo napisati tako, da bi lahko - kolikor bo to mogoče - vsakdo izbral način svoje smrti.
Izbral sem šest najpogostejših bolezenskih kategorij našega časa, ne le zato, ker vključujejo smrtne bolezni, ki bodo pobrale večino nas, ampak tudi iz nekega drugega razloga: teh šest kategorij ima lastnosti, ki so značilne za določene univerzalne procese, ki jih bomo pri umiranju vsi izkusili. ustavitev krvnega obtoka, nezadosten dotok kisika v tkiva, ugašanje možganskih funkcij, odpoved organov, razkroj vitalnih centrov - to so orožja konjenikov smrti. Če jih spoznamo, bomo vedeli tudi, kako umiramo za boleznimi, ki niso opisane v tej knjigi. Te, ki sem jih izbral, niso le naše najobičajnejše poti v smrt, ampak so poti, po katerih stopa vsakdo, ne glede na to, kako redka je njegova terminalna bolezen.
To knjigo sem napisal, da bi demitologiziral proces umiranja. Moj namen ni, da bi ga opisal kot strašno zaporedje bolečih in ogabnih podrobnosti razpadanja, ampak bi ga rad predstavil v njegovi biološki in klinični realnosti, tako kot ga vidijo tisti, ki so mu priča, in občutijo tisti, ki ga doživljajo. Samo če odkrito spregovorimo o samih podrobnostih umiranja, se lahko spopademo s tistimi vidiki, ki nas najbolj plašijo. Le če poznamo resnico in smo nanjo pripravljeni, se lahko znebimo tistega strahu pred terro incognito smrti, ki vodi v varanje samega sebe in v razočaranje." - Sherwin B. Nuland