Alica v nori deželi* (Ekološka farsa) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Alica v nori deželi* (Ekološka farsa)

Alica v nori deželi* (Ekološka farsa)
 • Redna cena:

  18,90 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,96 €

 • Avtor:

  Evald Flisar

 • Založba:

  Vodnikova založba, KUD Sodobnost International

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Gre za dramatizacijo mladinskega romana z istim naslovom, ki je bil lani nominiran za nagrado večernica. Dramsko besedilo Alica v nori deželi je avtor upravičeno podnaslovil ekološka farsa. Igra, ki jo odlikuje izbrušenost dialogov in običajna mera duhovitega »flisarjevskega« humorja, je primerna tako za šolske odre kot za eko bralno značko.

"Neodgovorno se mi zdi opozarjati na zgrešeno pot, na kateri se je znašlo človeštvo, z zabavnimi igricami, pa naj so še tako smešne. Strašiti mlade z opozorili, da so tla na katerih stojimo, čedalje tanjša, ni lepo od avtorja, ki je bil tudi sam nekoč mlad. Kako neki bi se počutil, če bi mu učitelji v šoli namesto pravljic o lepši prihodnosti vsiljevali "ekološke srhljivke" in mu jemali spanec z namigi, da način življenja, ki ga starši prepuščamo svojim potomcem, ni ravno najboljši? Otroke je traba zaščititi pred kruto resnico vsaj do petindvajsetega leta."
- Peter Poterunković.

Trda vezava, 14,5 x 22 cm, 111 strani.