Ljubezni tri in ena smrt - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ljubezni tri in ena smrt

Ljubezni tri in ena smrt
 • Redna cena:

  25,02 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,77 €

 • Avtor:

  Evald Flisar

 • Založba:

  Vodnikova založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Montypythonovska mešanica angleškega in »balkanskega« humorja, ob kateri pa komične situacije ves čas spremlja nedoumljiva tesnoba. Roman o spolnih obsedenostih nenavadne družine. Je rešitev ljubezen? »Vsakomur so na voljo le tri ljubezni: do sebe, do drugega, do Boga, in vsaka od njih je pogoj za drugi dve ... Če uresničimo vse tri, bo smrt mogoče manj strašna. Zanesljivo pa bo manj strašno življenje.«

Trda vezava, 15 x 22 cm, 206 strani.

Roman, s katerim Evald Flisar zaključuje svojo "temno trilogijo" ( ki poleg Ljubezni obsega še Veliko žival samote, izdano v Združenih državah Amerike kot Sanje mojega očeta, in njegov prvi roman Mrgolenje prahu), zaokroža avtorjevo domišljijsko eksploracijo neulovljive narave resničnosti in hkrati ostaja, tako kot druga dva, univerzalna metafora za človekovo nemoč pred temo v lastni psihi. Od prvih treh se razlikuje po tem, da je lahkotnejši, skoraj komičen (navsezadnje se v njem reinkarnira celo dobri vojak švejk). Toda v ironijo zavita groteska ostaja osnovni element pripovedi.