Saga o Hallgerd - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Saga o Hallgerd

Saga o Hallgerd
 • Redna cena:

  24,90 €

 • Popust:

  19,91 € (80%)

 • Spletna cena:

  4,99 €

 • Avtor:

  Svetlana Makarovič

 • Založba:

  Arsem

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

OPOMBA: Na voljo so še zadnji rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko umazane. Zato je cena znižana.
Saga o Hallgerd je plod največje slovenske pesnice Svetlane Makarovič. V aktualizaciji islandske Sage o Njalu ponovno dokazuje svojo pripovedno in pesniško moč.

V 10. in 11. stoletju se na Islandiji spopadeta poganska tradicija in krščanstvo. V tem boju odigra svojo vlogo prelepa Hallgerd, ki se drži starih običajev, spoštuje soljudi, a ne odpušča krivic. Tako pod sekiro njenega polbrata Thjostolfa padeta njena prva dva moža, tretjemu pa se maščuje sama.

Njena pokončna drža prikliče nadnjo prekletstvo, zato še danes le redko srečamo na Islandiji deklice z imenom Hallgerd. Ni bilo nekdanje zlo drugačno ne močnejše od sedanjega, le obrazi so drugi in drugačna imena, ista nesnaga se skozi vse čase pretaka.

Trda vezava, 15 x 22,5 cm, 46 strani.