Količina:

0


Znesek:

0,00

Smehljaj mesečeve vile

Smehljaj mesečeve vile
  • Redna cena:

    14,99 €

  • Popust:

    3,00 € (20%)

  • Spletna cena:

    11,99 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 11,99 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pravljice o vilah z vsega sveta. Zbirka čudovitih pravljic o vilah, zbranih z vseh koncev sveta: Kitajske, Francije, Sardinije, Škotske, Anglije, Portugalske, Bolgarije in Bližnjega vzhoda.

Skrivnostno, romantično, poetično in filozofsko!

Trda vezava, 17 x 24,5 cm, 108 strani.

V Smehljaju mesečeve vile »glavne vloge« zasedejo vile: dobre in zlobne vile, čisto drobcene in kot kamen starodavne vile, mogočne, nekoliko strašljive vile in prijazne družine vil, čudovito lepe in zavistne vile. Nekatere prepoznamo takoj, saj so nam poznane že iz drugih pravljic. Mogoče bodo tu le za odtenek drugačne, mogoče bo cvetlica, ki jo imajo pripeto v laseh, nekoliko drugačne barve. Spet druge prihajajo iz neznanih, eksotičnih, pa tudi skrivnostih, celo malce temačnih svetov. A vsaka vila s svojo edinstveno zgodbo. Nekatere bodo postale plesalke v mesečevem gradu, druge se bodo spremenile v prisrčnega pujska, tretje se spuščajo na zemljo, da bi se okopale v prav posebnem potoku, četrte živijo visoko v gorskih votlinah, pete …

S Smehljajem mesečeve vile avtorici Käthe Recheis in Friedl Hofbauer ter ilustratorka Annett Stolarski nadaljujejo koncept sestavljanja knjige pravljic, ki so ga pričele s knjigo Skrivnost bele muce (2009, Mettis Bukvarna): zbiranje pravljičnih motivov in tem iz različnih kulturnih in zemljepisnih okolij, uglašenih na določeno rdečo nit. Zbrane vsebine priznani in nagrajevani avstrijski avtorici zapišeta v pravljični jezik, ki ob vsakokratnem prepisu ohranja kulturne in geografske raznolikosti, filozofska vprašanja in moralne nauke ter svetovnonazorske temelje dogajanja zgodb. S primesmi humorja, poetičnosti, romantičnosti in skrivnostnosti mojstrsko spajata različne pripovedne tehnike z različnimi tradicionalnimi motivi in tako poustvarita pisan pravljični tepih novih fantazijskih svetov. Temu ob bok stopajo ilustracije (prav tako Avstrijke) Annette Stolarski, ki z jezikom podob in miniaturnih grafičnih detajlov dopolnjuje in sledi ter vizualno nadgrajuje pravljične pripovedne postopke.