Križniki v Sloveniji - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Križniki v Sloveniji

Križniki v Sloveniji
 • Redna cena:

  17,90 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,00 €

 • Avtor:

  Janko Štampar, s. Jožefa Ogulin

 • Založba:

  Agencija Baribal

 • Datum izida:

  12.01.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Križniki v Sloveniji je vodnik, s katerim boste spoznali daljno in izrazito pestro zgodovino križnikov na tujem in na slovenskih tleh. Nastanek nemškega viteškega reda sega v 12. in 13. stoletje, njegovi rosni začetki pa v leto 1118, ko so nemški vitezi v Jeruzalemu za romarje iz nemških dežel, ki so obiskovali Božji grob in druge svete kraje, osnovali svoje zavetišče za uboge, bolne in onemogle. Vodnik se osredotoča zlasti na nastanek in razvoj križniškega reda v naših krajih, v katerih so križniki pustili neizbrisno sled.

Poleg razgibane in bogate preteklosti vodnik razkriva tudi globoko duhovnost križnikov, ki jo prežema dejavna ljubezen do Boga. Pravi križnik namreč ne išče sebe, svoje časti in svojih interesov, temveč odpira svoje srce Bogu in bližnjemu.

Na zadnjih straneh boste našli tudi koristne informacije o križniških župnijah v Slovniji, razdalje med kraji in namige za ogled nekaterih izjemnih zgodovinskih zanimivosti.

Mehka vezava, 14 x 21 cm, 130 strani.