Količina:

0


Znesek:

0,00

Pravljice

Pravljice
  • Pravljice
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,90 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mlada pravljičarka Marjetka Rotar (1984-2004) je avtorica te slikanice. Že leta 1990, ko je imela šele šest let in je hodila v malo šolo v Pivki, je napisala večino pravljic zbranih v tej slikanici. Tematsko jih je razdelila v dva dela: knjigo duhov in pošasti in nove pravljice. V nove pravljice so vključene tudi nekatere pravljice iz njenih kasnejših let, vse do leta 1995, ko je nehala pisati pravljice in začela iskati drugačne načine izražanja svoje osebnosti.
Bila je zelo samosvoja in nadarjena deklica, ki ni prenašala nikakršnih posegov v svoj osebni svet. zato se mi zdi prav, da ostanejo pravljice originalne, take kot jih je ona napisala in narisala; z njenim besednim zakladom, z njenim pogledom na svet - z otroškimi risbami in slovnično skoraj nepopravljene.
Marjetka je izumila svoj jezik, svoj pisavo, naredila za to potreben slovar in zemljevid za svojo domišljijsko deželo, ki jo je imenovala mačniška dežela. To je bila dežela polna čudes, fantazijskih bitij, živali pametnejših od ljudi in seveda raznoterih mačk.
Njene najzgodnejše pravljice so najbolj pristne; polne so otroške domišljije, prisrčne in radožive. So preproste, ljudske in hkrati sodobne.

Trda vezava, 21 x 27,5 cm, 44 strani.