Skrivnost črnih templjarjev - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Skrivnost črnih templjarjev

Skrivnost črnih templjarjev
 • Skrivnost črnih templjarjev
 • Redna cena:

  30,00 €

 • Popust:

  1,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  28,50 €

 • Avtor:

  Milan Ostojić Leszczynski

 • Založba:

  Tiskarna Klar

 • Prevajalec:

  Dario Ostojić

 • Datum izida:

  23.06.2011

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Skrivnost črnih templjarjev je dokumentarni roman, ki razkriva resnico o vitezih templjarjih, skozi zgodbe črnih templjarjev - Ciganov. Roman razkriva zgodovino templjarjev, njihov umor in resnico o dokumentu, ki jih opravičuje herezije in s tem neupravičenega odvzema življenja na grmadi.
Po 700 letih bo Vatikan objavil davno izgubljeni dokument, ki dokazuje, da vitezi templjarskega reda niti po mnenju uradne Cerkve niso bili heretiki, za kar so jih imeli stoletja in zaradi česar so jim sodili in jih sežigali na grmadah.
Po dokumentu, imenovanem "Pergament iz Chinona", je papež Klement V. že davnega leta 1312 osvobodil templjarje obtožb za herezijo.
Dokument, ki je dolgo časa veljal za izgubljenega, ker je bil napačno arhiviran, je slučajno odkrila italijanska znanstvenica Barbara Frale v tajnem arhivu Vatikana leta 2001.
Vatikan bo 25.oktobra v središču Svetega sedeža prvič objavil gradivo o sojenju templjarjem, vključno z omenjenim dokumentom o oprostitvi njihove krivde s strani papeža Klementa V.

Trda vezava, 17 x 24 cm, 262 strani.

Templjarji so imeli zelo veliko moč, in so si s svojimi aktivnostmi pridobili veliko sovražnikov. Začeli so jih obtoževati razvrata in krivoverstva. Ker so obtožbe postajale vse bolj resne, se je začelo tudi preganjanje templjarjev. Najbolj vneti preganjalec je bil francoski kralj Filip IV., njihov veliki dolžnik. Spor Filipa in templjarjev se je končal marca 1314., ko so na grmadi zažgali Jacques DeMolaya, zadnjega velikega mojstra templjarja.