Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Rusko-slovenski in slovensko-ruski moderni slovar

RU-SLO IN SLO-RU

Rusko-slovenski in slovensko-ruski moderni slovar
 • Rusko-slovenski in slovensko-ruski moderni slovar
 • Rusko-slovenski in slovensko-ruski moderni slovar
 • Redna cena:

  29,99 €

 • Popust:

  1,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  28,49 €

 • ISBN:

  9789666712847

 • Avtor:

  Ivan Gostenčnik

 • Založba:

  Ivan Gostenčnik

 • Datum izida:

  17.04.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Rusko-slovenski in slovensko-ruski moderni slovar obsega prbližno 34 000 geselskih iztočnic, namenjen je tako rusko kot tudi slovensko govorečim uporabnikom za učenje jezika na začetnih in nadaljevalnih stopnjah. Ima udoben format in je enostaven pri uporabi. Moderni slovar obsega slovensko-ruski in rusko slovenski del.

Rusko-slovenski in slovensko-ruski moderni slovar je nastal v letih 2006-2011, prenovljen je bil leta 2014. Slovar vsebuje najaktualnejše besedišče s prevodi, razlage kulturnih in slovničnih posebnostih ter razne dodatke, uporabne v šoli, na potovanju in doma.

Primeren je tudi za turistična in poslovna potovanja, saj ima slovar označenih veliko različnih pomenov iste geselske besede, s tem pa nudi možnost za široko uporabo in ima udoben B7 format. Gesla in prevedene geselske besede so opremljene z naglasnimi znamenji. Samostalniki imajo oznako za spol, ob geslih so tudi druge slovnične oznake, razločevalni pomeni in stroka, v katero beseda sodi (v oklepajih in ležečem tisku). Slovarju je dodan spisek zemljepisnih lastnih imen, tako v rusko-slovenskem kot tudi v slovensko-ruskem delu.

Slovar je dopolnjen s kraticami posameznih ved in področij. Strokovna področja, ki so opredeljena v slovarju so anatomija, arheologija, arhitektura, biologija, letalstvo, botanika, vojska, zoologija, geografija, informatika, zgodovina, kartanje, literatura, matematika, filmski izrazi, medicina, meteorologija, metalurgija, mineralogija, mitologija, mornarski izrazi, tiskarstvo, politika, religija, glasba, gastronomija, umetnost, gramatika, geometrija, geologija, astronomija, kmetijstvo, šport, gradbeništvo, gledališče, tekstilna stroka, farmacija, fizika, fotografija, kemija, cerkveni izrazi, šahovski izrazi, ekonomija, elektrotehnika, pravni izrazi itd.

Na prvih straneh slovarja je tudi navodilo o uporabi. Tam se nahaja natančno navodilo, kako se uporablja sam slovar (uporaba kratic, znakov itd).

Trda vezava, 8,5 x 12 cm, 567 strani.