Zadnji blišč somraka - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zadnji blišč somraka

Zadnji blišč somraka
 • Redna cena:

  28,90 €

 • Popust:

  1,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,46 €

 • Avtor:

  Marcel Štefančič, jr.

 • Založba:

  UMco

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

MARCEL ŠTEFANČIČ, JR. (1960), po izobrazbi magister filozofije, je voditelj televizijske oddaje Studio City, filmski kritik, publicist in avtor mnogih knjig, ki tudi v tretjem tisočletju sistematično in angažirano spremlja družbeno-ekonomsko dogajanje po vsem svetu. Od začetka svetovne gospodarske krize sredi leta 2008 je Štefančič pedantno, z njemu lastno eruditsko strastjo, ki jo je križal z mnogimi primeri iz sodobne popularne kulture, obdelal vse pomembne vidike delovanja neoliberalnega kapitalizma in jih združil v napeto analizo družbene aktualnosti. Knjigo Zadnji blišč somraka lahko tako beremo tudi kot sodobno potovanje v srce teme postindustrijskega kapitalizma, ki prisega na čim večjo ekonomsko liberalizacijo in kar se da popolno ukinitev socialne države, hkrati pa iz nje ves čas žari poziv k spremembam, ki jim je prvi korak samozavedanje, do kam je v svojem brezmejnem pehanju za napredkom nazadovala moderna družba zahodnjaškega tipa.

Trda vezava, 15 x 21 cm, 394 strani.

»Finančna reforma predvideva marsikaj: ustanovitev sistemskega nadzornega sveta, ki naj bi preprečeval potencialne finančne zlome, možnost, da centralna banka likvidira velike finančne institucije, ki bi zašle v težave, večjo kapitalsko osnovo bank, omejitev bančnega trgovanja z derivati in ničvrednimi vrednostnimi papirji, celo urad, ki naj bi potrošnike varoval pred slabimi posojili. Bo to finančni sektor spravilo v red? Malo verjetno. Prvič, vsi stari finančni igralci so ostali v igri. So koga zaradi finančnih manipulacij zaprli? Ne. So koga razlastninili? Ne. So banke nacionalizirali? Ne. Drugič, predloga, ki bi preprečeval, da bi katera koli banka kontrolirala več kot 10 % vseh ameriških zavarovanih depozitov, niso sprejeli. Tretjič, monopola velikih bank in drugih mamutskih finančnih institucij niso razbili, tako da so ostale prevelike, da bi smele propasti. Bodo lahko še naprej špekulirale z nereguliranimi finančnimi produkti in drugimi smetmi? Absolutno. Le en ali dva papirja več bodo morale izpolniti. Bodo lahko postale še večje, kot so? Absolutno. In četrtič, tudi vsi stari regulatorji so ostali v igri. So katerega zaprli? Ne. So kako nadzorno agencijo ukinili? Ne. Ergo: isti regulatorji bodo nadzorovali iste finančnike kot prej. Pa menda ja ne mislite, da bodo regulatorji, ki so pred finančno krizo mižali, zdaj nehali mižati?« Marcel Štefančič, jr. (iz knjige)