Dvojno dno - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Dvojno dno

Dvojno dno
 • Redna cena:

  16,00 €

 • Popust:

  0,80 € (5%)

 • Spletna cena:

  15,20 €

 • Avtor:

  Marcel Reich - Ranicki

 • Založba:

  Zelolepo

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

S knjigo se predstavlja največji nemški literarni kritik po letu 1945, Marcel Reich - Ranicki in sicer v pogovoru s Petrom von Mattom.
Avtor navaja, da je knjiga kar se da primerna za maturante, ki morajo pisati maturitetne eseje, ne da bi jim kdo dal primerna navodila in zglede. Zgledi so pomembni, ker smo se skoraj vsega, kar ljudje znamo, naučili s posnemanjem. Tudi jezika, ki ga govorimo, smo se naučili s posnemanjem. Za maturante in študente je najpomembnejši tisti del Dvojnega dna, v katerem govori o lastnih izkušnjah kritika - kako bere knjige, ki jih namerava ocenjevati, kako zbira gradivo, kako ga vrednoti in kako oblikuje. Po njegovem mnenju je kritika krajša zvrst, ki obsega od dveh do petnajst strani.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 126 strani.

Peter von Matt pravi, da gre v književnosti samo za tri možnosti:
1. Književnost poseduje resnico o svetu in ljudeh. To je filozofska definicija.
2. Književnost mi kaže, kako naj živim in me straši pred napačno potjo. To je druga, pedagoška definicija.
3. Književnost mi pripravlja ugodje in zabavo. Pripravlja mi miselno kratkočasje, erotično zadoščenje, veselje kot napadalno zavrnitev. To je epikurejska definicija.
Vse tri možnosti so lahko preproste, lahko pa tudi zahtevne in visoko razvite. Torej: resnica, vzgoja, naslada. Vsak pa mora najti svoje težišče.