Dom, dom - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Dom, dom

Dom, dom
 • Redna cena:

  16,00 €

 • Popust:

  0,80 € (5%)

 • Spletna cena:

  15,20 €

 • Avtor:

  Tone Partljič

 • Založba:

  Pisanica

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tone Partljič se je tokrat lotil tematike življenja starostnikov v domu upokojencev. Na hudomušen in realističen način opiše vsakdanje življenje stanovalcev doma upokojencev, ki leži v neposredni bližini reke Drave. Njegovi prebivalci so zelo pisana druščina. Od upokojene dramske igralke, nekdanjega rekviziterja v gledališču, bivšega pilota, upokojenega profesorja z dementno ženo, avtorjeve profesorice iz nižje gimnazije, preproste kmetice do snažilk in direktorice doma. Med njimi se vnemajo simpatije, ljubezni, ponovno prebujeni telesni užitki. Seveda ne gre tudi brez aktualnega političnega dogajanja, saj politika sega v vse pore našega življenja.
Roman je v bistvu avtobiografski, saj avtor vplete v dogajanje svoje politično delovanje kot poslanec v državnem zboru. Nekega dne obišče v domu svojo profesorico slovenskega jezika iz nižje gimnazije, ki ga je veliko naučila in mu vcepila ljubezen do materinega jezika. Te profesorice se tudi sama spominjam iz osnovne šole in drži, da smo jo zaradi njene zunanjosti imenovali nuna. Zabavno je sobivanje upokojene igralke in preproste kmečke ženske iz Haloz, ki jo otroka silita, da jima prepusti razpadajočo hišo in zemljo. Takšnih usod je v domu veliko.

Trda vezava, 14,5 x 20,5 cm, 227 strani.