Fragmenti o prišleku, Spominska knjiga Lojzeta Kovačiča - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Fragmenti o prišleku

Spominska knjiga Lojzeta Kovačiča

Fragmenti o prišleku
 • Redna cena:

  20,00 €

 • Popust:

  8,00 € (40%)

 • Spletna cena:

  12,00 €

 • Avtor:

  Lojze Kovačič, Mateja Komel Snoj

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zgodba Lojzeta Kovačiča se zdi emblematična za literaturo dvajsetega stoletja. Kot desetletni deček se je naselil v neznano deželo in predvsem tuj jezik. Tujost ga je napeljevala k neusmiljeni refleksiji sebe, drugih in življenja kot takega, pisanje kot pričevanje mu je predstavljajo preživetveno nalogo, edino avtentično sidrišče. Njegov opus je eden najbolj avtobiografskih v svetovni literaturi.

Knjiga sledi temeljnim pisateljevim življenjskim postajam in odpira ključne tematske obsesije njegovega ustvarjanja, ki se vseskozi vrtijo okrog položaja ranljivega posameznika v kaotičnem času.

Trda vezava, 21 x 22,5 cm, 470 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Obsežna monografija v spomin enega najvidnejših slovenskih ustvarjalcev je nastala ob osemdesetletnici avtorjevega rojstva. Mateja Komel Snoj je zbrala literarnospominsko in slikovno gradivo, katerega temeljni del predstavljajo tematsko razvrščeni fragmenti iz Kovačičevega opusa, ter ga dopolnila s preglednim uvodom. Fragmentarna narava dela, ki v novem okolju obuja stare drobce spomina, najverjetneje najbolje odstira specifično avtorjevo podobo –
»… če si tujec, prišlek, razseljena oseba /…/ si doma samo v svojem spominu, v svoji glavi. Vse drugo je tujina,« govori eden od fragmentov. Prav občutek večne, ne le konkretne, temveč nekako apriorne tujosti, ki prežema vso Kovačičevo literaturo, v temelju določa specifiko njegove literature, ki nagovarja različne generacije bralcev.
(Tina Bilban)