Meksikajnarji 3 - Meksiko! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Meksikajnarji 3 - Meksiko!

Meksikajnarji 3 - Meksiko!
 • Meksikajnarji 3 - Meksiko!
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,90 €

 • Avtor:

  Smiljanić & Pušavec

 • Založba:

  UMco

 • Datum izida:

  13.10.2011

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Takojci, ko je naša noga stopila na trdna tla v Verakruci, pričakala nas je strašna bolezen rumena mrzlica in jate mrharjev, ki umrlim trgajo meso s kosti. Na pohodih po neskočni pušči pestijo nas škorpijoni, strupenjače, trnje, bolezni, dnevna sopara in nočni mraz. Pomanjkanje je postalo naš vsakdanji kruh. Za denar, ki ga dobivamo za plačo, si moremo kupiti le sadja ali žganja, vse drugo je predrago. Razen prešičevine vse drugo je za tretjino, dve tretjini ali celo še enkrat tako drago kakor na Kranjskem. Tanarhujše od vsega pa so stalni izpadi Huarecovih upornikov, ki udarijo izza zavetja, pokončajo nekaj naših, koj nato pa se jaderno umaknejo.

Trda vezava, 21,5 x 30 cm, 71 strani.

S Francozi vred nas je premalo, da bi pomirili veliko to cesarstvo, ktero tako ljubi spremembe, da je v 45 letih imelo že 40 vlad; treba je toraj še ljudi, veliko ljudi. To, kar imamo v lasti, bomo obdržali ako severni Amerikanci ne pritegnejo Mehikancem na pomoč. Če se to zgodi, pobrali bomo brž ko ne kopita. Da vsi prostovoljci tukaj niso zadovoljni, vsakdo lahko ve, eni pogrešajo piva in vina, eni avstrijskih veselic, avstrijske zložnosti, eni še kaj druzega, vsak po svoje. Čudo je, da človek tudi s tem ni zadovoljen, kar si je prostovoljno izvolil ali kar mu pošlje previdnost Božja.