Utrdbi pod rombonom, Predstraža soške fronte - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Utrdbi pod rombonom

Predstraža soške fronte

Utrdbi pod rombonom
 • Utrdbi pod rombonom
 • Utrdbi pod rombonom
 • Utrdbi pod rombonom
 • Utrdbi pod rombonom
 • Redna cena:

  39,90 €

 • Popust:

  3,99 € (10%)

 • Spletna cena:

  35,91 €

 • Avtor:

  Marko Simić

 • Založba:

  Rombon

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Utrdbi pod Rombonom je knjiga, ki opisuje zasnovo, gradnjo in vojno usodo avstro-ogrskih utrdb na Bovškem. Tri uvodna poglavja nudijo bralcu dovolj predznanja za razumevanje logike obeh utrdb pod Rombonom. V prvem poglavju lahko bralec sledi zgodovinskemu spopadu med topovi in utrdbami do začetka prve svetovne vojne. Sledi splošna predstavitev avstro-ogrskih utrdb ob meji z Italijo, kjer je podrobno obdelana tudi njihova oborožitev. V naslednje poglavju sledimo nastajanju obrambnega sistema Koroških utrdb od Napoleonovih vojnih pohodov do prve svetovne vojne.
Več: Kluže_knjižica.pdf

Trda vezava, 25 x 29 cm, 312 strani.

Knjiga bo marsikoga spodbudila k ogledu utrdb. Z obiskom utrdbe v Klužah ni težav, saj je obnovljena in urejena za obisk. Pot od Kluž do Hermanove utrdbe je, razen če ni zasnežena, primerna za vsakogar.

Poglavja v knjigi:
- Avstro-ogrske utrdbe ob italijanski meji
- Koroške utrdbe
- Bovška zapora - Sperre Flitsch
- Evropa v vojnem požaru
- Avstro - Ogrska in Italija - od zavezništva do vojne
- Koroške utrdbe v vojni
- Bovška zapora v vojni
- Gradnja utrdb po prvi svetovni vojni
- Usoda utrdb pod Rombonom po prvi svetovni vojni.

O avtorju:

Marko Simić se je rodil leta 1956 v Ljubljani. Študiral je geografijo in zgodovoino na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter diplomiral leta 1981 z razpravo o Krnskem jezeru. Ob terenskem delu za diplomsko nalogo se je srečal tudi s sledovi soške fronte. Od tedaj usmerja velik del svojih sposobnosti in časa v odkrivanje, dokumentiranje in razlaganje materialnih pričevanj prve svetovne vojne. Pri tem mu pomagajo bogate jamarske izkušnje, saj je že iz študijskega obdobja aktivni čan Društva za raziskovanje jam Ljubljana, več kot 25 let fotografiranja pa je porok za odlično slikovno predstavitev, nenazadnje pa ohranja zvezo s Posočjem in Triglavskim narodnim parkom tudi kot poklicni naravovarstvenik.