Količina:

0


Znesek:

0,00

Nekje drugje

Nekje drugje
  • Redna cena:

    24,99 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,74 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Začetek, prvih nekaj obiskov, ni bil obetaven, po letu 1991, ko sem se v London preselil, pa sem se začel obnašati kot vročični najstnik, ki zalezuje svojo prvo ljubezen: o Londonu sem hotel vedeti čim več, čim več, vse; Britanija, z veliko in pomembno izjemo glasbe ter nekaj literature, je bila zelo pogosto drugotna. Zanimalo me je vse običajno, vse efemerno, vse čudežno. Mesto. Londončani. Glasba. Podzemlje. Podzemna. Pesniki. Pisatelji. Obiskovalci. Priseljenci. Turisti. Arhitektura. Knjige. Slikarji. Droge. Tetovaže. Filmi. Moda. Glasbeniki. Še več glasbe. Stili. Ikone. Nogometaši. Politika. ... Kuhanje. Življenje! Še več mesta.

Mehka vezava, 15,5 x 23 cm, 314 strani.

Kolumne, reportaže, intervjuji, glose in kritike, ki jih je o vsem tem Tadej Zupančič pošiljal iz Londona, ter kasneje blog, so se počasi sestavile v album. "London ni enciklopedija, ampak album obsedenca, poln živopisnih izrezkov, ki nimajo zveze drug z drugim, razen tega da si prizadevajo odkriti identiteto," je razložil Jonathan Raban; Tadej si rad predstavlja oziroma upa, da lahko to velja tudi za njegovo knjigo.

Tadej Zupančič se je rodil leta 1965 v Celju. Med študijem v Ljubljani je sodeloval z vodilnimi časopisi in revijami v Sloveniji ter bil, ne vse naenkrat, kulturni urednik Radia Študent, član uredništva založbe Krt, član umetniškega sveta gledališča Glej. Marca 1991 se je preselil v London, kjer je bil do ukinitve leta 2005 zaposlen v slovenskem uredništvu BBC-jevega World Servicea. V tem času je pisal za Razglede, nekaj let pa je bil sodelavec RTV Slovenija. Zdaj dela kot prevajalec in publicist, med drugim objavlja v Sobotni prilogi in Književnih listih Dela ter v Modni. Pred petimi leti je začel blogati pri Jonasu, potem pa se je s kolegi preselil na Blogos, kjer piše blog Nekje drugje. London se mu tudi po devetnajstih letih zdi neskončno, neverjetno fascinantno mesto.