Količina:

0


Znesek:

0,00

Dramsko videnje (volja?)

Dovjakova dramatika

Dramsko videnje (volja?)
  • Redna cena:

    28,90 €

  • Popust:

    24,90 € (86%)

  • Spletna cena:

    4,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so še zadnji rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.
Knjiga Dramsko videnje (volja?) Taras Kermaunerja analizira drame Krištofa Dovjaka, ki je vzel zares misel, da se z identitetnim mišljenjem ne da izraziti onkrajne resnice, le tosvetne dogodke, boj-vojno, nasilje, pohlep, delo, interes. Transcendenca se razodeva, a ne v izjavah bogov, prerokov, umetnikov; le med vrsticami, na narobni-hrbtni strani besed kot slutnja Drugosti. V tej smeri Dovjak izdeluje svoj svet, tvegan, nepodkupljiv, zunaj trga in imidža, kar dokazuje avtorjevo izredno osebnostno moč in dar imaginacije; vzdrži napor popolne osamitve sredi pozunanjene slovenske družbe, ohranja slutnjo Drugosti, ki je v večini ljudi zakrnela.

Mehka vezava, 16,5 x 21,5 cm, 403 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Glavno področje delovanja slovenskega literarnega zgodovinarja, filozofa, esejista, kritika in dramaturga Tarasa Kermaunerja (1930–2008) je bilo analiziranje sveta skozi literaturo, zlasti skozi slovensko dramatiko. Tokrat pred nami stoji delo, v katerem je Kermauner analiziral drame Krištofa Dovjaka, kateremu v slovenskem prostoru doslej še ni bilo namenjene večje pozornosti, vendar ga je Kermauner kot člana mlajše generacije izjemno cenil in nekatere njegove drame uvrščal v sam vrh slovenske dramatike.

Vesna Paradiž