Duh, sila, snov* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Duh, sila, snov*

Duh, sila, snov*
 • Redna cena:

  18,00 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,10 €

 • Avtor:

  Adelma von Vay

 • Založba:

  KUD Logos

 • Prevajalec:

  Jan Ciglenečki, Matic Kastelec, Don Ciglenečki

 • Datum izida:

  01.12.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Duhovni princip, Bog, zaobjema v Sebi najvišjo potenco, najvišji um in inteligenco, kakor tudi najvišjo silo, ki leži v Njegovi neomejeni volji in vibracijah, najvišjo potenco snovi, ki je prasvetloba. Iz tega trojega, duha, sile, prasvetlobe, izhaja vse prek zgostitev in preobrazb, ki jih imenujemo stvaritve. Od najmanjših prašnih delcev pa vse do najvišjega duha je vse duh, sila in snov; ti so zatorej v svojih učinkih eno.

Mehka vezava, 12,5 x 20 cm, 255 strani.

Adelma naj bi bila jasnovidka (clairvoyant), risala, govorila in pisala naj bi v transu podobnem stanju, pripisovali so ji tudi dar prerokovanja. Bila je znana zdravilka, homeopatsko zdravljenje ljudi je uspešno nadgrajevala tudi s t.i. magnetnim zdravljenjem.

Njene posebne moči, ki naj bi jih podedovala po materi, so se prvič pokazale leta 1865 , ko ji je zdravnik zaradi krepitve zdravja svetoval, naj poskusi zdravljenje z metodo t.i. medialnega oz. avtomatičnega pisanja. Sama je v dnevniških zapiskih zapisala, da je po prvem poskusu notranje izčrpana skupaj z možem le počasi razvozljavala napisano, saj o besedilu ni vedela ničesar.

Medialno ali avtomatično pisanje, kakršnega v navedenem odlomku opisuje Adelma, ima znotraj parapsiholoških študij bogato tradicijo. Ključnega pomena pri tej metodi je, da podobe, besede in stavki iz medija prihajajo karseda necenzurirano, brez sekundarnega delovanja zavednega razuma, pri čemer je gibanje roke popolnoma prepuščeno neznanim silam v človeku, ki v celoti prevzamejo kontrolo nad vodenjem pisala. [12] Razumljivo je, da v času pred rojstvom psihoanalize tovrstnih fenomenov še niso razumeli kot manifestacijo nezavednih sil v človeku, ki se med medialnim pisanjem izlije na papir, zato so jih povezovali z duhovi in drugimi višjimi bitji, ki naj bi s pomočjo senzibilnega medija vstopali v stik z ljudmi. Takega prepričanja je bila tudi Adelma, ki v svojih dnevnikih omenja najrazličnejše duhove, s katerimi je med medialnim pisanjem stopila v stik. Kljub nelagodju, ki je spremljalo njena prva srečanja z medialnim pisanjem, pa je Adelma kasneje, ob zvesti podpori svojega moža, s tovrstnimi poskusi nadaljevala. (vir: Wikipedija, prosta enciklopedija)