Pripoved v igranem filmu - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Pripoved v igranem filmu

Pripoved v igranem filmu
 • Redna cena:

  39,90 €

 • Popust:

  28,00 € (70%)

 • Spletna cena:

  11,90 €

 • Avtor:

  David Bordwell

 • Založba:

  UMco

 • Prevajalec:

  Zdenko Vrdlovec, Slavica Jesenovec petrović, Borut Petrović

 • Datum izida:

  16.04.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Večina filmov pripoveduje zgodbe, vendar to počnejo na različne načine in pri tem uporabljajo različna sredstva. Pripoved v igranem filmu obravnava vprašanje naracije v filmski umetnosti z dveh vidikov, teoretskega in zgodovinskega. Potem ko pokaže posebnosti različnih teorij, Bordwell ponudi svoj pristop, ki preučuje tudi psihologijo filmske percepcije, način dojemanja filmske pripovedi ter gradnjo filmskega časa in prostora v funkciji pripovedi.

Teoretsko in zgodovinsko pa je še posebej relevantna Bordwellova izčrpna in natačno razdelana tipologija filmskih pripovedi v okviru dveh velikih kategorij - "kalsične" in "moderne" naracije, kjer avtor kot primere uporabi znane filme od Hitchcockovega Dvoriščnega okna do Bressonovega Žeparja.

Pripoved v igranem filmu je eno temeljnih del sodobne filmske literature, ki je napisano v nezapletenm, toda pretehtanem jeziku, spodbudno in koristno pa jet ako za preučevanje in razmišljanje o filmu kot tudi za njegovo ustvarjanje.

Trda vezava, 19,5 x 24 cm, 447 strani.