Količina:

0


Znesek:

0,00

Pripoved v igranem filmu

Pripoved v igranem filmu
  • Redna cena:

    39,90 €

  • Popust:

    31,00 € (78%)

  • Spletna cena:

    8,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so še zadnji rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.
Večina filmov pripoveduje zgodbe, vendar to počnejo na različne načine in pri tem uporabljajo različna sredstva. Pripoved v igranem filmu obravnava vprašanje naracije v filmski umetnosti z dveh vidikov, teoretskega in zgodovinskega. Potem ko pokaže posebnosti različnih teorij, Bordwell ponudi svoj pristop, ki preučuje tudi psihologijo filmske percepcije, način dojemanja filmske pripovedi ter gradnjo filmskega časa in prostora v funkciji pripovedi.

Teoretsko in zgodovinsko pa je še posebej relevantna Bordwellova izčrpna in natačno razdelana tipologija filmskih pripovedi v okviru dveh velikih kategorij - "kalsične" in "moderne" naracije, kjer avtor kot primere uporabi znane filme od Hitchcockovega Dvoriščnega okna do Bressonovega Žeparja.

Pripoved v igranem filmu je eno temeljnih del sodobne filmske literature, ki je napisano v nezapletenm, toda pretehtanem jeziku, spodbudno in koristno pa jet ako za preučevanje in razmišljanje o filmu kot tudi za njegovo ustvarjanje.

Trda vezava, 19,5 x 24 cm, 447 strani.