Zapisi tebe in mene - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zapisi tebe in mene

Zapisi tebe in mene
 • Redna cena:

  22,00 €

 • Popust:

  1,10 € (5%)

 • Spletna cena:

  20,90 €

 • Avtor:

  Grega Hribar

 • Založba:

  Grega Hribar, samozaložba

 • Datum izida:

  15.06.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

"Zapisi tebe mene" so svojevrsten mozaik poetičnih okruškov Grege Hribarja, žarečih akvarelov Joni Zakonjšek in poslednjega pisma Nine Kokalj.
Zgodba knjige? Na potovanju se srečata dekle in fant, skupaj odideta na Kreto, kjer preživita dvaindvajset dni ljubezni, nato on odpluje. Zapise ustvarja ona; sestavljeni so iz sedeminsedemdesetih dvostranskih črtic, leva stran je fantova, desna njena. On ji govori skozi enačbe, filozofijo, misel, Ona mu riše čutni svet, barve. V beli starosti ji po vseh letih odsotnosti On napiše zadnje pismo.
Nekakšen "Dao de jing" na osnovi fizike s prepletom ljubezni, poezije, svetósti, daoistične praznine, mediteranske čutnosti in askeze starogrških modrecev. Preizpraševanje temeljnih vprašanj bivanja v zibelki Evrope. Nekoč sta hotela s Krete zbežati Dedal in Ikar, kakšen polet je možen danes?

Mehka vezava, 14,5 x 21 cm.

Avtorji:
Joni Zakonjšek – diplomirana akademska slikarka, najvidnejša kritika slovenskega slikarstva Andrej Medved in Tomaž Brejc jo uvrščata v sodobni vrh; razstavlja po celi Sloveniji ter svetu tja do Kitajske, živi in ustvarja pa v tihem vrtu Bele Krajine.

Nina Kokelj – eno najvidnejših peres slovenske beletristike, otroških zgodb, performansov; prišla v ožji izbor Kresnika kot najmlajša do danes; ?Deček na belem oblaku? je dobil v Bologni nagrado ?White raven?; prevajana v več svetovnih jezikov.

Grega Hribar – po izobrazbi sicer fizik, je s prvencem ?Hotel sem samo ...? izmed 265 avtorjev postal finalist Večernice 2009 (z Bino Štampe Žmavec, Svetlano Makarovič, Matetom Dolencem in Dimom Zupanom). Nekaj utrinkov iz kritik: "silovit prvenec", "knjiga z drzno in premišljeno zgradbo", "prvinskost in svežina«, "pretresljivost brez patetike", "aktualno, pristno, osupljivo".