Pravipis - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Pravipis

Pravipis
 • Cena:

  19,90 €

 • Avtor:

  Aleksandra Kocmut

 • Založba:

  Modrijan

 • Datum izida:

  06.08.2012

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zbirka pogostih pravopisnih kavljev z nekaj napotki z brskanje po e-slovarjih.
Namen te knjižice ni zajeti vseh pravopisnih in slovničnih pravil ali jih teoretsko opredeljevati. Za to že imamo knjige – pravopis ter vrsto slovarjev, slovnic, priročnikov. Gre za obraten postopek, iz prakse v teorijo, od napak k pravilnostim, na poljuden način. Avtorica je po več desetletjih rednega branja zadnja leta zbirala napake, ki se pogosto pojavljajo v skoraj vseh vrstah besedil in medijev. Tako pogoste in povsod prisotne so, da jim pravimo kar »klasične napake«.
Še ena spodbuda za to knjižico so bila pogosta vprašanja kolegov lektorjev in prevajalcev, ki so po neposrednih ali posrednih kanalih prišla do nje in so v polovici desetletja oblikovala nekakšen vzorec najpogostejših jezikovnih zadreg.
Pravipis se noče riniti med strokovna jezikoslovna gradiva, ki so nam na voljo v knjigah in nekatera tudi na spletu, učiti kakšne »nove vere« ali se delati pametnejšega, kot je. Tu je za vse tiste, ki se v praksi tako ali drugače zelo pogosto srečujejo s pravopisnimi, skladenjskimi, jezikovnimi vprašanji, pa ne utegnejo za vsakim odgovorom posebej brskati po gradivu; za tiste, ki bi radi postali lektorji (kot dopolnilno gradivo) ali pa so ravno zapluli v te vode in jih zanima, na kaj je dobro biti še posebej pozoren; za prevajalce, pisce diplomskih, magistrskih ipd. nalog, novinarje, učitelje, srednješolce, skratka za vse, ki vsaj del svojega časa posvečajo jeziku. Ponuja tudi nekaj jezikovnih raz-/pomislekov ter nekaj navodil za delo z elektronskim slovarjem in pravopisom. Napisan je v preprostem jeziku, s poenostavljenimi razlagami, in podprt s čim preprostejšimi primeri, ki jih ponekod spremlja tudi »pomoč«: gre za avtoričin način, kako si pomaga pri določenih dilemah oziroma kako jih razlaga tistim, ki jo prosijo za pomoč.

Poltrda vezava, 16 x 24 cm, 128 strani.