Količina:

0


Znesek:

0,00

Počasi, počasi

Kolumne 2008-2012

Počasi, počasi
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    15,00 € (75%)

  • Spletna cena:

    4,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.
Avtor knjige, znani slovenski psihiater, ne le da zna opazovati družbene, sociološke in osebnostne probleme, zna jih globoko občutiti v sebi, pregnesti v svoji notranjosti, zna ogovarjati svoj čas in človeka v njem. (Iz recenzije: prof. dr. Dušan Radonjič)

ODLOMEK IZ KOLUMNE:
Današnje generacije se ne zavedajo, kako blizu zmage je bil Hitler v bitki za Moskvo, in le ugibamo lahko, kako bi se zadeve odvijale naprej ob njegovi zmagi. Znani so njegovi načrti, da bi Moskvo in Leningrad zbrisal z zemljevida z zaplinjenjem prebivalstva in miniranjem stavb. Zanimivo, da na temo zmage nacizma ni posnet noben film, vsaj odmevnejši ne, kar kaže na enormen strah v kolektivnem nezavednem na to temo. Ob pomanjkanju tem za scenariste je to nenavadno, glede na znano dejstvo, kateri producentski lobiji so dominantni v Hollywoodu.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 219 cm.

O avtorju:
MIRAN PUSTOSLEMŠEK (1966), je bil rojen v Celju, odraščal je v Gornjem gradu in končal Poljansko gimnazijo v Ljubljani. Po študiju medicine dela kot psihiater na Psihiatričnem oddelku UKC Maribor, kjer vodi Enoto za forenzično psihiatrijo. Magistriral je na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Od leta 2008 je redni kolumnist sobotne priloge časopisa Večer. Ukvarja se z preučevanjem vplivov tradicionalne kulture in postmodernizma na pojavnost duševnih motenj, njegova biografija pa je objavljena v biltenu Svetovne zveze za kulturno psihiatrijo (WACP).