Počasi, počasi, Kolumne 2008-2012 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Počasi, počasi

Kolumne 2008-2012

Počasi, počasi
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  13,00 € (65%)

 • Spletna cena:

  6,90 €

 • Avtor:

  Miran Pustoslemšek

 • Založba:

  UMco

 • Datum izida:

  19.11.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Avtor knjige, znani slovenski psihiater, ne le da zna opazovati družbene, sociološke in osebnostne probleme, zna jih globoko občutiti v sebi, pregnesti v svoji notranjosti, zna ogovarjati svoj čas in človeka v njem. (Iz recenzije: prof. dr. Dušan Radonjič)

Odlomek iz kolumne:
Današnje generacije se ne zavedajo, kako blizu zmage je bil Hitler v bitki za Moskvo, in le ugibamo lahko, kako bi se zadeve odvijale naprej ob njegovi zmagi. Znani so njegovi načrti, da bi Moskvo in Leningrad zbrisal z zemljevida z zaplinjenjem prebivalstva in miniranjem stavb. Zanimivo, da na temo zmage nacizma ni posnet noben film, vsaj odmevnejši ne, kar kaže na enormen strah v kolektivnem nezavednem na to temo. Ob pomanjkanju tem za scenariste je to nenavadno, glede na znano dejstvo, kateri producentski lobiji so dominantni v Hollywoodu.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 219 cm.

O avtorju:
MIRAN PUSTOSLEMŠEK (1966), je bil rojen v Celju, odraščal je v Gornjem gradu in končal Poljansko gimnazijo v Ljubljani. Po študiju medicine dela kot psihiater na Psihiatričnem oddelku UKC Maribor, kjer vodi Enoto za forenzično psihiatrijo. Magistriral je na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Od leta 2008 je redni kolumnist sobotne priloge časopisa Večer. Ukvarja se z preučevanjem vplivov tradicionalne kulture in postmodernizma na pojavnost duševnih motenj, njegova biografija pa je objavljena v biltenu Svetovne zveze za kulturno psihiatrijo (WACP).