Ruski človek v iskanju resnice - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ruski človek v iskanju resnice

Ruski človek v iskanju resnice
 • Redna cena:

  39,90 €

 • Popust:

  28,00 € (70%)

 • Spletna cena:

  11,90 €

 • Avtor:

  Vadim Kožinov

 • Založba:

  UMco

 • Prevajalec:

  Vesna Kovjanić

 • Datum izida:

  15.04.2013

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so še zadnji rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.
V pričujoči knjigi Kožinov obdela različne družbeno politične in kulturne teme iz ruske zgodovine. Tako denimo kontekstualizira Abhazijo in Čečenijo v odnosu do Rusije, analizira bizantinsko in mongolsko dediščino v usodi Rusije in poskuša priti do konca vprašanju (tudi s pomočjo Puškina in Dostojevskega), zakaj so Rusi v primerjavi s zahodnoevropskimi narodi tako brezkompromisno kritični do svoje preteklosti in umetnosti. V drugem delu knjige Kožinov med drugim kritično analizira nastanek in resnične temelje prestižnosti Nobelove nagrade ter njeno tendencioznost in ignoranco v odnosu do ruske književnosti, poskuša ugotoviti, kdo v družbeno sfero vsiljuje temo antisemitizma, ponuja pa tudi svoj pogled na Solženicina. V zadnjem delu knjige pa se Kožinov posveti Puškinu ter njegovemu vplivu na rusko samozavedanje ter njegov prispevek h klasičnem ruskem literarnem slogu.

Trda vezava, 16 x 21 cm, 604 strani.