Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zakaj je imel Marx prav?

Zakaj je imel Marx prav?
 • Cena:

  10,00 €

 • Avtor:

  Terry Eagelton

 • Založba:

  Založba Modrijan

 • Prevajalec:

  Maja Novak

 • Datum izida:

  16.09.2013

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ta knjiga se je porodila iz ene same, osupljive misli: kaj če se večina najpogostejših kritik Marxovega dela moti? Natančneje, če niso v celoti zgrešene, kaj če so večinoma take?
Terry Eagleton vzame v precep deset uveljavljenih kritik Marxa in poskuša eno za drugo ovreči. Hkrati poskuša jasno in razumljivo predstaviti Marxove ideje tistim, ki ne poznao njegovega dela. Rezultat je udarna, kontroverzna knjiga, ki dokazuje, da je bil Marx morda najbolj napačno razumljen mislec v zgodovini, in ki ne bo manjkala na knjižni polici vseh, ki se zavedajo, da nas bo, če ne bomo ukrepali, kapitalizem vse pokončal.

Mehka vezava, 16,5 x 23,5 cm, 176 strani.

Terry Eagleton je britanski literarni teoretik in kritij. Več let je predaval književnost in kulturno teorijo na univerzah v na Oxfordu in Manchestru, trenutno pa predava angleško književnost na univerzi v LancAstru in kulturno teorijo na državni irski univerzi. Napisal je več kot 40 knjig.