Noči v cirkusu - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Noči v cirkusu

Noči v cirkusu
 • Cena:

  29,30 €

 • Avtor:

  Angela Carter

 • Založba:

  Modrijan

 • Prevajalec:

  Maja Kraigher

 • Datum izida:

  15.02.2014

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Noči v cirkusu je neverjetna in zabavna mešanica fantazije in realnosti, ki jo označujejo z izrazoma magični realizem in postmodernizem in v kateri se izraža tudi značilna naravnanost Catrerjeve, feminizem.
Zapletena zgodba o skrivnostni krilati cirkuški akrobatki in ameriškem novinarju, ki skuša odkriti resnico o njeni identiteti (ter jo razkrinkati kot sleparko) in se zato pridruži cirkusu na veliki turneji, je razdeljena na tri dele, ki se dogajajo v Londonu, Sankt Peterburgu in Sibiriji. V njej se prepletata množica mitov in legend, spominov in aluzij na znane dogodke, osebnosti, literarna in umetniška dela ipd., v njej mrgoli nenavadnih oseb (človeških in živalskih), jezik pa je mnogoplasten, gost, obložen z nenavadnimi podobami, pomeni in podpomeni.
Zgodba, v kateri nič ni, kot se zdi, je umeščena v natančno določen čas, na prelom iz 19. v 20. stoletje, in se dogaja v dobro znanih krajih, tako da ob vsem fantastičnem razkošju in kaotičnosti dogajanja ponuja hkrati tudi realno sliko takratnih družbenih in političnih razmer v svetu, predvsem v Angliji in Rusiji.

Mehka vezava, 15 x 22 cm, 408 strani.