Tema - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Tema

Tema
 • Cena:

  23,90 €

 • Avtor:

  John McGahern

 • Založba:

  Založba Modrijan

 • Prevajalec:

  Maja Novak

 • Datum izida:

  25.03.2014

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Tema, zgodnje delo irskega pisatelja Johna McGaherna je postavljen v samotno podeželsko okolje Irske. Teme – ki so pri McGahernu pozneje postale stalnica – so odraščanje in krivda pa tudi nenadzirljiva seskualnost, ki jo izkrivljata lokalna puritanska pobožnost kot nenavaden, (ne)silen in dvomljiv odnos med ovodelim očetom in njegovim sinom. McGahern v romanu doseže atmosfero nenehne slutnje, ki bralca vseskozi drži v napetosti, obenem pa v maniri zadržane mojstrovine natančno in nežno opisuje človeško situacijo, življenjem ki je navzven precej običajno, navznoter pa ga žre agonija hrepenenja in obupa.
John McGahern sodi v vrhunski kanon sodobne irske književnosti, na Irskem je priljubljen tako pri intelektualni eliti kakor pri čisto običajnih bralcih. V slovenščino sta bila prevedena njegova romana Med ženami in Pornograf.
Roman je bil zaradi prikrite kritike Rimskokatoliške cerkve in nekaterih erotičnih prizorov na Irskem nekaj časa prepovedan.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 22,5 cm, 189 strani.