Količina:

0


Znesek:

0,00

Da me je strah?*

Da me je strah?*
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman nas prestavi v prva leta druge svetovne vojne, v čas zmede in negotovosti ter zgodovinskih prelomnic obenem, nato pa nas vodi skozi vojno, prva povojna leta in dlje, vse do današnjih dni. Zgodbe nam ne pripoveduje nekdo, ki bi mu bilo od zgoraj in daleč jasno vse za nazaj in naprej, temveč nas pod lastno kožo spustijo trije prvoosebni pripovedovalci – mlad partizanski par, ki sem mu pozneje pridruži hčerin glas.
Intimni pogled na vojni in povojni čas načenja tudi vprašanja, ki Slovence razdvajajo še danes (bratomorno klanje), hčerin vidik pa izriše podobo generacije, zaznamovane s študentskimi protesti, vietnamsko vojno in hipijevstvom, kar je neizogibno pripeljalo tudi do konflikta s starši. Ključno vlogo v romanu imajo one, ki si morajo položaj in pravice, povsem samoumevne za nasprotni spol, šele izboriti, večkrat tudi na račun lastne ženskosti. Polnokrven prikaz nekega obdobja, ki odslikava tudi sedanje stanje.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 201 strani.

O avtorici:

Pesnica, pisateljica in novinarka Maruša Krese je dolga leta živela in ustvarjala v tujini, potem pa se je vrnila v Ljubljano in po številnih objavah v revijah, pesniških zbirkah, radijskih igrah in treh zbirkah kratkih zgodb napisala svoj prvi roman. Za zbirko Vsi moji božiči (2006) je prejela nagrado fabula, za svoja humanitarna prizadevanja v bosanski vojni zlati križec nemške države, avtorice evropskega projekta Ženske z vizijo pa so jo uvrstile med sto najvplivnejših žensk v Evropi.