Količina:

0


Znesek:

0,00

Taka je dežela

Taka je dežela
  • Redna cena:

    19,99 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,99 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zgodba o irski stvarnosti, predstavljena skozi oči nekdanjega džankija, ki se zaradi ljubezni zmore iztrgati iz krempljev drog, ne more pa docela pobegniti nekdanjim prijateljem.

Taka je dežela je roman o sodobni irski stvarnosti, o tranziciji irske družbe iz ruralne bukolike v sodobni turbo kapitalizem, v katerem je človek človeku volk. Pesnik in pisatelj William Wall to stvarnost predstavlja skozi oči nekdanjega džankija, ki se zaradi ljubezni zmore iztrgati iz krempljev drog, ne more pa docela pobegniti nekdanjim prijateljem. Žalostno vlogo igra pri tem družina, tradicionalna utrdba, v katero si se lahko v skrajni sili nekoc zatekel, danes pa je samo še prazna lupina brez vsebine in topline.

Poglavitna odlika romana je ostra družbena satira, ki ima na irskem tradicijo že od Jonathana Swifta dalje. Skozi dogodke v romanu, ki so pogosto samo nakazani, vendar zaradi izbrušenega jezika in sloga oblikujejo bridko, hkrati pa trdno zgodbo, Wall niza celo vrsto metafor o sodobni družbi, o njeni brezbrižnosti in zaverovanosti vase. Kot nasprotje ji postavlja ljubezen med obema protagonistoma, ljubezen, ki premaguje ovire in odkriva medsebojno razumevanje in spoštovanje.

Trda vezava, 20,5 x 14,0 cm, 245 strani.