Pot na orient, BE 232 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Pot na orient

BE 232

Pot na orient
 • Redna cena:

  20,00 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789612422332

 • Avtor:

  Ervin Hladanik-Milharčič

 • Založba:

  Študentska Založba

 • Datum izida:

  15.06.2009

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Orient ni eden. So zahodnjakove sanje o omamnih dišavah in skrivnostih, ki ga strašijo in hkrati vzburjajo. In so zgodbe ljudi in krajev, krhke kot njihovi pripovedovalci. Ervin Hladnik - Milharčič nam z vso strastnostjo odkriva zgodbe Orienta, tke jih kot umetelno preprogo, v kroženju okrog resnice, ki se mu kot zahodnjaku vselej znova izmika.

S Potjo na Orient smo dobili knjigo, ki jo lahko z mirno vestjo umestimo ob bok mojstrom vmesnega polja med žurnalizmom in literaturo. Tistim, ki so zgolj želeli poročati o videnem in slišanem, a so spotoma neizbežno pristali tudi v izmišljenih svetovih.

Trda vezava, 15 x 21 cm, 298 strani.

"V Istanbulu, Kairu in Teheranu berejo iste knjige, kot jih beremo mi. Gledajo iste filme in poslušajo isto glasbo. Velik nesporazum je, da sta tu na delu dve civilizaciji, dve razumevanji človeškosti - nista. To je moja izkušnja." (Ervin Hladnik Milharčič, Radio Slovenija 2)

"Treba je veliko brati in veliko potovati. To se mi zdi dobra formula: vedeti in videti. Če ne bereš in samo vidiš, ne veš ničesar, če pa samo bereš in ničesar ne vidiš, si lahko v lepem miselnem svetu, ki ga lahko verificiraš samo s pojmovnim aparatom. Jaz sem pa vulgarni empiricist, rad delam oboje: rad berem, toda če nisem videl, ne morem pisati." (Ervin Hladnik Milharčič, Dnevnik)

"Knjiga vabi na dolg čaj, ob katerem vam bodo na ulici postregli s številnimi zgodbam, pripovedmi in pogovori. Za vse, ki radi berete tako, da poslušate."
(Tina Popovič, www.rtvslo.si)

"Slastne zgodbe, ki odstirajo tančice z izmuzljivega obraza Orienta - ker je resničnost zanimivejša od fikcije, če jo le obdela pero vrhunskega pisca in pretanjenega opazovalca." (Tina Košir, za www.rtvslo.si)

"Svetovljan, ki nam z Zgodbami z Orienta razkriva vmesno polje med žurnalizmom in literaturo, v katerem se giblje okrog resnice, ki pa se vselej znova izmika. Je hkrati del resničnega in umišljenega sveta." (Neva Zajc, Radio Koper)

"Zagotovo mnogo več kot avtorjev izbor žurnalističnih besedil, izhajajočih zadnjih dvanajst let." (Jasna Vombek, Večer)