Količina:

0


Znesek:

0,00

Nemška loterija

BE 302M

Nemška loterija
  • Redna cena:

    16,00 €

  • Popust:

    0,80 € (5%)

  • Spletna cena:

    15,20 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Miha Mazzini z Nemško loterijo dokazuje status tekača na dolge proge, ki mu uspeva držati kontinuiteto forme in vedno priteči v cilj z dobrim rezultatom. V pričujočem romanu je sphal atmosfero, ki bi lahko bila ugnezdena v daljni preteklosti, polpreteklem času in današnjem utripu. Čeprav na ošvrk lahkotna in berljiva pripoved, je Nemška loterija že v prvi četrtini maratona na poti v večplastno zgodbo, ki jo pletejo na trenutke paranoični, sramežljivi in prebrisani protagonisti.

Če noben sistem in noben politični ustroj ne more imeti samo ene dimenzije, če noben, še tako omejen in bebav človek nima samo enega eksistencialnega fokusa, pa na tem svetu obstaja nekaj, kar nas spremlja od včeraj, danes in nas bo tudi jutri. Pohlep je namreč čustvovanje, ki ima samo eno dimenzijo in ima v vokabularju samo eno sintagmo: še daj!

Mehka vezava, 13,5 x 20,6 cm, 147 strani.

Miha Mazzini je avtor 14 samostojnih literarnih del (Nazadnje roman Nemška loterija), devetih izdaj priročnikov za računalniške navdušence in edicije z zgovornim naslovom Danes na sporedu: dva priročnika in trije scenariji (1998). Režiral je tudi kratki film Svobodna si. Odloči se. Za Drobtinice je pobral nagrado za roman leta, leta 1988 je dobil Zlato ptico, končno pa še leta 1992 nagrado CIRCOM za najboljši evropski TV-film, za Operacijo Cartier. Kot se za računalniškega mačka spodobi, ima Miha Mazzini od slovenskih piscev najbolje urejeno in založeno spletno stran, kar si je vsekakor vredno ogledati (www.mihamazzini.com).