Beli zobje, BE 105S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Beli zobje

BE 105S

Beli zobje
 • Redna cena:

  14,99 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,24 €

 • Avtor:

  Zadie Smith

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Beli zobje so prvenec izjemno nadarjene mlade britanske avtorice (rojene leta 1975 v severozahodnem delu Londona), ki izhaja iz večrasnega in mnogokulturnega urbanega okolja sodobne Velike Britanije. Gre za generacijo otrok priseljencev iz nekdanjih britanskih kolonij, rojenih v Britaniji, ki se je v zadnjih desetih letih začela izjemno močno uveljavljati tako s svojim glediščem na rasno tematiko kot tudi inventivno rabo jezika, skozi katero odsevajo različnost identitet.

Beli zobje so bili v Veliki Britaniji eden najbolj odmevnih in navdušeno sprejetih prvencev v zadnjih letih, o čemer poleg prodajnega uspeha pričajo številne nagrade. Gre za obsežno (676 strani), v svojem izhodišču komično, velikopotezno in bravurozno napisano kroniko treh večrasnih družin v sodobni Veliki Britaniji.

Njihove poti se resda križajo v sodobnem urbanem okolju, toda okoliščine, ki so jih pripeljale do sobivanja, segajo veliko dlje in globlje, v čas britanskega kolonializma 19. stoletja, dveh svetovnih vojn 20. stoletja in obdobja postokolonializma. Zadie Smith izjemno duhovito izrisuje plastične in barvite like in njihove peripetije, pri čemer se naslanja na veliko tradicijo angleškega komičnega romanopisja.

Avtorica uvodne besede je Tina Mahkota, spremno besedo je napisal Nikolai Jeffs.

Trda vezava, 676 strani.