O znosnosti, BE 317S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

O znosnosti

BE 317S

O znosnosti
 • Redna cena:

  29,00 €

 • Popust:

  1,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,55 €

 • Avtor:

  Aleš Čar

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Aleš Čar je ljubljenec slovenskega bralstva pa tudi kritiške javnosti. Posebej je ta težko pričakovala izid njegovega novega romana O znosnosti, ki prihaja po enajstletnem romanesknem premoru.

Roman je kronika neke družine skozi tri generacije, s čimer seveda odira tudi historični kontekst 20. stoletja, po drugi strani pa intimen kontest o odnosih posameznikov znotraj družinskega debla. V ospredju je Star foter, ki gre skozi štiri različne vojske, zastave in uniforme. Ko se morije končajo in misli, da je pred njim mirno življenje, pa se šele začne polje problemov, izzivov in ljubezni na intimni družinski ravni, ki kot izjemno izdalene vpelje tudi like njegovih pet hčera. Fotrova prva hčerka dokaže, da ljubezen lahko zgradi hišo, vendar se »zlata kletka«, ki naj bi dala streho trem generacijam družinske ljubezni, začne hitro spreminjati v »peklensko past«. Najvišja umetnost nenadoma ni več sreča, ki se vedno znova izkaže za iluzijo, temveč preprosta in do konca človeška - znosnost.

»Če je Čar sam dejal, da je roman ustvarjal zelo dolgo in zelo počasi, z užitkom, velja za bralca samo zadnji del stavka: roman bo prebral z užitkom, vendar na mah!« Vesna Paradiž, Bukla

»Slogovno čarno izpisan roman, naravnost, kar besedno kamenjanje.« Grega Kališnik, Nedelo

»Čaru uspeva iz vsakršnih pripetljajev splesti tkanje, ki je resda določeno povsem lokalno, vendar glasno govori vse bistveno o ponorelem svetu vojn in drugega nasilja.« Igor Bratož, Delo

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 257 strani.