Količina:

0


Znesek:

0,00

V četrtek ob šestih

BE 305S

V četrtek ob šestih
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kaj ima za bregom pripovedovalec, ki svojo pripoved prostodušno začne z dogodkom, ki se bo šele zgodil v neki prihodnosti romanesknega sveta, v katerega sploh še nismo uspeli vstopiti? Kaj lahko kot bralci še pričakujemo, če že na pragu tega sveta vemo, da je neizbežno obsojen na katastrofo?

Glede na to, da gre za delo Lucije Stepančič, nam z obešenjaštvom, ironijo in sarkazmom ne bo prizaneseno. Pa četudi gre za zgodbo, ki bi lahko bila tragedija nekega zasebnega sveta: Katarina, falirana študentka ekonomije, se malo iz zdolgočasenosti, malo iz maščevanja bivšemu ljubimcu, malo pa iz strahu pred tem, da bi bila sama, spusti v razmerje z Davorjem, ki je, ne da bi za to vedel, HIV pozitiven. Svet romana V četrtek ob šestih je podoben drugim fikcijskim svetovom Lucije Stepančič vsaj v tem, da gre za še eno izmed »komedij mešnjav«, zato je jasno, da se je pot virusa s stikom Katarine in Davorja šele dobro začela.
Spremno besedo je napisala Tina Kozin.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 200 strani.

Lucija Stepančič (1969) je po izobrazbi akademska slikarka in restavratorka specialistka, zaposlena je v Restavratorskem centru Ljubljana. V slovenski literarni prostor je vstopila kot prozaistka in literarna kritičarka. Profilirani, ostri in lucidni kritiški zapisi (objavljala jih je predvsem v reviji Sodobnost, v Književnih listih in v Dnevniku) so ji leta 2003 prinesli Stritarjevo nagrado za najboljšega mladega literarnega kritika. Knjižni izbor njenih kritiških tekstov Sedem let je izšel leta 2007 (Center za slovensko književnost, Aleph).
Njen leposlovni prvenec, zbirka kratke proze Mrtvaki in šlagerji, je izšel leta 1997 (Aleph), leta 2007 mu je sledila knjiga kratke proze Prasec pa tak (Študentska založba, Beletrina), lani pa jima je dodala zbirko pesmi, alternativni vodič po Ljubljani Ljubljanski imenik (Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov, Revija Likovne besede). V četrtek ob šestih je njen romaneskni prvenec.