Meridiani, BE 048 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Meridiani

BE 048

Meridiani
 • Redna cena:

  2,00 €

 • Popust:

  0,10 € (5%)

 • Spletna cena:

  1,90 €

 • Avtor:

  Michael Donhauser, Lavinia Greenlaw, Ana Ristović

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Meridiani so knjiga odkritij. Kot posebna izdaja znotraj knjižne zbirke Beletrina poskušajo biti na sledi tistim mladim pesniškim poetikam, ki so prebile ustaljene horizonte svoje nacionalne književnosti z novo, nezamenljivo prepoznavno artikulacijo.

Njihovi verzi dvigajo prah doma in na tujem, a še niso presegli svojega zenita in obležali na policah skupaj z ostalimi klasiki. S tem se tudi Meridiani zoperstavljajo pri nas ustaljeni praksi izdajanja predvsem preverjenih in zaključenih opusov mojstrov pesniške besede.

Meridiani nimajo želje inventarizirati polpreteklost, marveč želijo objeti nek »zdaj« v različnih jezikih, različnih družbah, na različnih kontinentih. Meridiani želijo nagovarjati slovenske ljubitelje poezije na čim bolj neposreden in avtentičen način. Da besede zasijejo pred očmi. Da se zgodi čudež. Da bi bili čim bliže izviru. K temu poskuša prispevati izvirnik, ki spremlja slovenski prevod. In avtopoetični zapis, ki ga vsak pesnik pripravi posebej za izdajo v Meridianih z željo, osvetliti s čim bolj intimnim, sebi lastnim pristopom svoje razumevanje pesniške umetnosti. Počasi se pričenjajo kristalizirati meridiani nekega novega, še neraziskanega in še ne karto

Trda vezava, 17,5 x 24 cm, 228 strani