Ata je spet pijan, BE 072 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ata je spet pijan

BE 072

Ata je spet pijan
 • Redna cena:

  10,44 €

 • Popust:

  0,52 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,92 €

 • Avtor:

  Dušan Čater

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čatrovi junaki so zagozdeni med nenavadne življenjske peripetije, so bohemi, nasilneži in omamljeneži. Popis njihovih zaduzanih eskapad je nadvse samonikel; Ata Čatko in njegovi pajdaši živijo brezskrbno, a hkrati tudi nevarno življenje, ki je ves čas na robu med hedonizmom in smrtjo.

Čatrova »resnobna« tematika je popoprana z veliko dozo ironije in humorja, kar je za slovenskega pisatelja velik uspeh, saj tukajšnji pisci ulico popisujejo bolj z zagrenjenim in žalostnim priokusom. Čater se izogne t.i. metafizičnim razsežnostim, zato njegov roman dosega pristno karizmo, v katero ni težko verjeti. Roman je samosvoj, čatrovski, večplasten, elementaren, duhovit, junaški, izpoveden, divji, pa spet tak, da skozi nekatere grajske line sije ljubezen s pravo mero patosa.

Nekatere junake očitno prepoznamo s scene, le Draganov je več. Tudi takih, ki nikoli ne berejo, a bodo po tem svežem romanu z veseljem posegli in z njim pod pazduho odkorakali v kafič. (Jurij Hudolin)

Avtor spremne besede je Mitja Čander.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 264 strani