Dojke, BE 094S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Dojke

BE 094S

Dojke
 • Redna cena:

  5,00 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,75 €

 • Avtor:

  Ramón Gómez de la Serna

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Veronika Rot

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman v slikah Dojke so eden izmed najbolj domiselnih Ramónovih tekstov. V njih se prepletata erotična in besedna domišljija. Z eksperimentiranjem in besedno inovacijo De la Serna izoblikuje svoj jezik. Erotizem združi z najbolj nenavadnimi poetičnimi oblikami; fetišizem spoji z ironijo in humorjem.

Temeljni princip zgradbe domislic v Dojkah je naslednji: posamezne dojke se oddvojijo od ostalih, zrastejo, se opredmetijo, postavijo se v prvi plan in se v končni fazi poosebijo. De la Serna začne pri partikularni sinekdohi, nato nastopijo asociacije, metafore - osnovna podoba pripravi teren za psihološko interpretacijo.

Te hiperbolične dojke se rekontekstualizirajo in tvorijo kompleksen pomen, metonimično so vezane na naslov, na tip ženske, na kraj, na določeno situacijo. Iz drobne sinekdohe, ki izvablja različne metafore, se razvije končna slika, ki je obsežna galerija običajev, portretov in značajev. Jezikovna paleta De la Sernovih dojk ponuja dojke vseh oblik in velikosti, vseh barv in odtenkov, vseh okusov in vonjev. Dojke so knjiga za čutne in za tiste z domišljijo. (Veronika Rot)

Avtor spremne besede je Alojz Ihan.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 259 strani