Začetek nečesa velikega (Nove britanske pisave), BE 108S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Začetek nečesa velikega (Nove britanske pisave)

BE 108S

Začetek nečesa velikega (Nove britanske pisave)
 • Redna cena:

  14,00 €

 • Popust:

  0,70 € (5%)

 • Spletna cena:

  13,30 €

 • ISBN:

  9789616446730

 • Avtor:

  Več avtorjev

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Po antologiji irske (Kri in voda, Študentska založba 1998) in škotske kratke proze (Glas, Apokalipsa 2003) je slovenskemu bralcu primerno predstaviti tudi prozo, ki dandanes nastaja v Veliki Britaniji.

Kriterij pri izboru sicer zelo heterogenega gradiva je bila zlasti multikulturnost, saj je prav to značilnost, ki najbolj zaznamuje današnjo britansko družbo, s tem pa nujno tudi njeno književnost.
Knjiga je bila natisnjena v sodelovanju z British Councilom.

Nove britanske pisave zajemajo iz obdobja zadnjih petih let, ki je bilo, čeprav na videz kratko, za britansko književnost v marsičem prelomno. Izbrana besedila so po mnenju urednic dovolj ilustrativni primeri slogovnih, tematskih in kulturnih značilnosti tega obdobja. Nekaj avtorjev v Sloveniji že poznamo (A. L. Kennedy, Jeanette Winterson), za večino pa je to prvi prevod v slovenščino.

Avtorici spremne besede sta Miriam Drev in Polona Glavan.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 368 strani.